• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Светлана Шаренкова: Миротворецът, или да се „запишеш в историята”

Светлана Шаренкова: Миротворецът, или да се „запишеш в историята”

Време е западната политическа класа да разбере, че не срещу Русия, а в съюз с Путин ще гарантира сигурността на Европа. Време е и българската политическа класа да балансира поведението си в триъгълника „Брюксел - Вашингтон - Москва"

/КРОСС/ Преди ден под егидата на Владимир Путин, с посредничеството на един от лидерите в световната дипломация на ХХI век Сергей Лавров, бе постигнато примирие в Нагорни Карабах.

На тази древна кавказка земя тлее конфликт между азери и арменци почти 4 десетилетия, още от безвремието на Горбачов и разпада на Съветския съюз. И изведнъж рано сутринта на 27 септември (неделя) този конфликт прерасна в гореща мини война между Азербайджан и Армения, в която бяха дадени десетки свидни жертви от двете страни. Кой натисна пръв спусъка, така и не се разбра, но едно е ясно, че и гордите кавказки народи са заложници на големите геополитически играчи.

А сега да се върнем към заглавието - Миротворецът!

Мнозина си спомнят едноименния филм с участието на холивудския красавец Джордж Клуни, който спасяваше света и ООН от ядрен взрив след разпада на Югославия и СССР.

Но преди ден - онлайн, а не на кино и екшън сценарий, бе постигнато реално примирие! Бе постигнато не във Вашингтон, в Берлин или в Брюксел, а в Москва. Това се случи, защото Русия отново стана определящ фактор в днешния многополюсен свят и защото руската държавност и дипломация имат дълбоки корени в постсъветското пространство (колкото това и да не харесва на Запада. Руската външна политика носи мир, стабилност и просперитет в тези региони, докато налагането на т. нар евроатлантически ценности чрез „цветни" революции, „фасадна демокрация" и марионетни правителства руши традиционната социална държава, налага варварски транснационален капитализъм, предизвиква етнически и верски конфликти.

За съвременна Русия и за целия свят Владимир Путин днес е Лидерът на Мира!

Той пое от Горбачов и Елцин една унизена и разпадаща се държава, разграбвана от олигарсите и западните им ментори, с отслабена икономика и отбранителни сили. За броени години, планово и системно той и неговият екип възвърнаха велика Русия към историческата й мощ и нейното достойно място в променящия се свят. Личната му лидерска реакция разреши конфликта в Чечня и ликвидира терористичната опасност, която застрашаваше живота и спокойствието на обикновените руски граждани - от Кавказ до Москва и Питер.

С неговите усилия и политическа воля в Руската федерация се случиха икономически и социални реформи, които възстановиха устоите на социалната държава, укрепиха армията, дадоха тласък на руската духовност, култура, наука и високи технологии.

През 2007 г. Владимир Путин, стъпвайки върху съветите и концептуалния подход на големия руски учен, дипломат и разузнавач акад. Евгений Примаков (който имаше дълбоко лично отношение към многоетнчния Кавказ и професионален подход към Близкия изток), бе държавникът и политикът, възвестил края на еднополюсния свят, доминиран от САЩ, и идването на нов световен ред - многополюсния!

Речта на Путин на Мюнхенската конференция за сигурност напомни, че НАТО отдавна трябваше да е минало - като отговор на разпускането на Варшавския договор, че Русия няма да търпи политически, икономически, енергиен и друг вид диктат. Настоя, че светът се променя и всяка държава и народ имат правото да се развиват на базата на своя национален интерес и суверенитет, своите традиции и културно-исторически код.

Това бе реч на истински Миротворец! Еднополюсният неолиберален и глобалистки световен ред донесе на човечеството не мечтаната свобода, демокрация и равенство, а конфликти (за петрол и ресурси), социални неравенства, диктат на транснационалния капитал, извращения като джендър идеологията и еднополовите бракове.

След мирния референдум в Крим през 2014 г. Русия стана жертва на невиждана от Студената война насам информационна русофобска кампания. Но Москва доказа, че не се поддава на политически провокации, и отстоя правото си да живее по свите писани и неписани закони. Русия показа на дело, че се бори за мир и добросъседство между народите - основни ценности в руския мироглед на „Съборност и Заедност".

Да възродиш държавността на Отечеството си, за да дадеш мир и стабилност на своя народ - това е най-голямото постижение на истинския Лидер!

Десетилетия Близкият изток бе зона на постоянни конфликти, а с войната на САЩ в Ирак и Арабската пролет, регионът стана врящ котел на насилие, несигурност, износ на миграция и терор към Европа и САЩ. Тогава отново руската намеса в Сирия се оказа факторът за омиротворяване, а президентът Путин и министрите Шойгу и Лавров станаха реалните партньори на Европа в нейната защита и борба срещу тероризма, залял улиците на Париж, Ница, Берлин, Мюнстер, Лондон...

Време е западната политическа класа да разбере, че не срещу Русия, а в съюз и разбирателство с Путин ще гарантира сигурността на Европа и ще успокои недоволството на народите. Време е и българската политическа класа да балансира поведението си в триъгълника „Брюксел - Вашингтон - Москва", съобразявайки се с националните ни интереси и с очакванията на българския народ за по-добър, мирен и достоен живот.

 

Източник: Епицентър

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Одной дорогой

Путин миротворец!!! Лъжите на руските болшевики и техните продажни креатури в България нямат край.

13.10.2020 16:27:15

аз

ПУТИН МИРОТВОРЕЦ? ТОВА ШЕГА ЛИ Е ИЛИ КАКВО?

13.10.2020 16:23:59

Анонимен

Истинският прецедент бе създаден с признаването на т. нар. държава Косово! Тук вече се вижда двойния стандарт, прилаган от Запада: тези, които ни изнася, ги признаваме, другите - не! А относно Турция, някога турците много-много не смееха да... мечтаят! Някога, когато имахме силна армия... Днес, за съжаление, сме пародия!

13.10.2020 16:10:28

Анонимен

Крим създава опасен прецедент.Какво ще прави България,ако Турция каже,500г. това е част от Турция и само 130г. е България.

13.10.2020 08:38:57

Анонимен

А по-добре ли щеше да е американска база? От времето на Екатерина Велика Крим е неизменна част от Русия! Просто 2014-та се завърнаха там, където принадлежат! Полираните мозъчета по-долу е време да уврат!

12.10.2020 18:37:20

Шаранкова тръгнала за шарани

но в България сме само косатки.

12.10.2020 18:16:43

Анонимен

Миротвореца превърна Крим във военна база,не в развъдник на гълъбчета на мира.

12.10.2020 09:04:00

Анонимен

И тия дитирамби ги думка по време на санкции на ЕС срещу Русия за нахлуването в независима Украйна.Луда жена.

12.10.2020 08:31:48

Анонимен

Добре го казва Шаренкова, но проблемът не в това какво разбира или не разбира политическата класа на запада, а в това чии интереси защитава. В този смисъл хората на запад следва да се опитат по критично да слушат и възприемат думите на своите политици и съответно да поискат от тях промяна на външната политика и средствата с които се осъществява.

12.10.2020 08:25:20

Анонимен

За миротвореца от Крим ли става дума или не.

12.10.2020 08:22:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.