• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Владимир Путин посочи главните принципи на развитие на Русия

Владимир Путин посочи главните принципи на развитие на Русия

/КРОСС/ Епохата на еднополюсния световен ред приключи и страхът от конкуренцията доведе Запада до „бездумни и безумни“ санкции срещу Москва. Така президентът на Русия Владимир Путин описа текущата ситуация в света, по време на Петербургския икономически форум. Според думите му, Русия уверено се справя с новите предизвикателства, но някои цели в икономиката все още не са постигнати. Какви точно са целите и какво трябва да се направи за постигането им?

Вътрешният бизнес трябва да инвестира в Русия. Такъв призив беше отправен в петък, по време на речта на президента Владимир Путин на пленарната сесия на Международния икономически форум в Санкт Петербург (SPIEF).

„Трябва да се инвестира у дома, в родната си страна“, каза държавният глава на Русия. И добави: „И нашата задача е да гарантираме безопасността на тези инвестиции и ние ще го направим“.

Темата за държавните гаранции и икономическите облекчения за руските предприемачи, изпаднали в затруднено положение заради санкциите, стана една от основните теми в речта на президента.

Според думите на президента създаването и поддържането на благоприятен бизнес климат трябва да насърчи предприемачите да инвестират „в създаването на нови предприятия и работни места, в развитието на туристическата инфраструктура“, да инвестират в училища, университети, здравеопазване и социалната сфера, култура и спорт.

„За наследниците, възможните наследници на капитала, все още не е известно кое е по-важно: парите, които са получили, имуществото или доброто име и заслугите на техните предци към страната“, каза Владимир Путин.

„И никой няма да пропилее това, извинете моветона не може да се пропие“.

Доброто име, отбеляза президентът на Русия, е нещо, което «ще остане с бъдещите поколения наследници завинаги.

Държавният глава на РФ подчерта още, че е по-безопасно да се инвестира у дома. „Тези, които не искаха да чуят това очевидно послание, загубиха стотици милиони, ако не и милиарди долари на Запад. Ето как се оказа уж тихият рай за капитали. Още веднъж искам да кажа на колегите: моля, не стъпвайте върху старите грабли!” посъветва президентът.

В Европа предстои смяна на елитите

Ситуацията в Русия е поразително различна от ситуацията в редица страни от ЕС, където нарастващата инфлация директно води до намаляване на реалните доходи на населението и изяжда спестяванията им, каза Путин. Според него неравенството в страните от ЕС допълнително ще разцепи обществото им — въпросът не е само в благосъстоянието на гражданите, но и в ценностните ориентации на групите.

Според мнението на Владимир Путин „всички приказки за уж приемливи разходи в името на псевдоединството” на Европа не могат да скрият основното – ЕС „изгуби напълно политическия си суверенитет, а неговите бюрократични елити играют по чужда свирка приемайки всичко, което им се казва отгоре, причинявайки вреда на собственото си население и собствената им икономика, и собствен бизнес.

 

Източник: NEWSFRONT

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.