• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Москва: Няма да спираме борбата с терористите заради мигрантите

Москва: Няма да спираме борбата с терористите заради мигрантите

/КРОСС/ Русия е готова да участва в разрешаването на ситуацията с мигрантите в Европа, но няма да прекратява борбата с терористите в Сирия, заяви руският външен министър Сергей Лавров днес в Хелзинки, предаде РИА Новости.

„Разбираме изцяло сложността на проблем с мигрантите за ЕС, водим диалог по този въпрос между Русия и Европейската служба за външно действие и ще го продължим, ще се стремим да внесем своя принос в решаването на този проблем, но ние не можем да съдействаме за решаване на проблем за сметка на прекратяване на борбата с тероризма“, каза Лавров.

Според него решението лежи в пълното изпълнение на договорките между президентите на Русия и Турция, които бяха постигнати през септември 2018 г. за зона за деескалация в Идлиб.

Междувременно руското военно министерство съобщи, че не повече от 35 000 души са пресекли границата от Сирия към Турция от началото на тази година. 

Ведомството категорично отрече становищата на Турция и западни държави за бежански потоци и хуманитарна криза в Идлиб, определяйки тази информация като безпочвена. 

Днес ситуацията в Идлиб бе тема на разговори между германската канцлерка Ангела Меркел и руския президент Владимир Путин. В разговора по инициатива на Берлин е изразена надежда за постигане на резултати при срещата на високо равнище в Москва на 5 март между Русия и Турция, съобщи пресслужбата на Кремъл. 

По-рано от Кремъл съобщиха, че турският президент Реджеп Ердоган ще посети в четвъртък Русия за среща с руския си колега.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Мигрантите не са луди да стъпят към Русия. Къде след това ще търсят зъболекари да им оправят счупените ченета.

06.03.2020 12:56:11

Анонимен

Само така Лавров , залейте с мигранти Европа само така може да я унищожите , няма да е лошо да запукате и Африка това Нигерия , Сомалия орди от негри да нахлуят в Европа .... чудесна политика ....

04.03.2020 11:53:23

Анонимен

И що към Русия? Щатите отприщиха потока със съгласието и одобрението на Германия. И, докато щатите са мръсни гадове и се опитват да пречат на всички, включително и на ЕС, то немците изстискаха пастата от тубата, а сега се опитват да я върнат обратно, ама не става. Та в този смисъл, който е крал и експлоатирал близкия изток и Африка, сега да си прибере резултата от империализма.

04.03.2020 11:52:29

Анонимен

Крайно време е половината от Мигрантския трафик да бъде пренасочен към Русия! Редно е и за там да се получат отзиви!

04.03.2020 10:31:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.