• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Международен анализатор: Не вярвам, че атентатът в Русия ще наруши етническия мир в страната

Международен анализатор: Не вярвам, че атентатът в Русия ще наруши етническия мир в страната

/КРОСС/ Атентатът в Русия е класически терористичен акт, извършен от терористи - самотни вълци. Това коментира в "Денят започва" международният анализатор доц. Искрен Иванов.

По думите му това са лица, извървели пълния цикъл на радикализация, които осъществяват политически мотивирано насилие с цел да наранят цивилни.

"Не считам, че етническият мир в Русия е застрашен, най-малкото защото политическата мобилизация предвид войната в Украйна е много широка и решителна. За да има някакви промени в политическата формула в Русия, е необходимо задвижването на огромни процеси, които да доведат до сътресения. Съмнявам се, че този атентат би могъл да ги породи".

Никоя страна не е защитена от терористични атаки, посочи доц. Иванов. Според него основните причини за трагедията са две - че Русия не е послушала предупрежденията на САЩ и Великобритания отпреди няколко седмици, както и фактът, че страната вече не е член на партньорските съвети към НАТО, които са я известявали какви терористични атаки се планират на нейна територия.

"Когато става въпрос за такъв тип атентати, е много трудно да говорим за поръчители, защото навлизаме в конспиративни теории. Тепърва ще слушаме, че Западът е отговорен за тези атентати, че Украйна е отговорна. Даже вече започва да се шири един слух, че Русия сама си е устроила атентатите, в което аз също не вярвам. Фактите са, че "Ислямска държава" организира атентат в Русия".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Хей, доцентче по национална сигурност да ти светна, че в България е заплашен социалния мир и той е на път да ескалира и тогава става страшно. Етническият мир си е много добре, хората помежду си се разбират и уважават, ако не се месят политиците.

27.03.2024 08:10:20

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.