• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Песков: Русия няма да атакува Украйна и не крои никакви агресивни планове

Песков: Русия няма да атакува Украйна и не крои никакви агресивни планове

/КРОСС/ Русия не крои никакви агресивни планове срещу Украйна. Това съобщи прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков.

„Кой кого ще атакува - Русия срещу Украйна или Украйна срещу Русия? Американски и украински медии твърдят, че Русия се готви за агресия срещу Украйна, за атака, а ние твърдим, че Украйна планира агресивни действия срещу Донбас, ЛНР и ДНР, това е нюанс, който трябва да бъде правилно разбран и правилно интерпретиран. Многократно сме заявявали на различни нива, че Русия няма да атакува никого, не крои никакви агресивни планове. Съвсем погрешно е да се твърди обратното, напълно погрешно е да се свързват всякакви движения на въоръжените сили на РФ през територията на страната ни с подобни планове. Това не е така", каза Песков.

Силно решение на проблема с Донбас

Според него Русия е дълбоко обезпокоена от провокативните действия на въоръжените сили на Украйна на линията на съприкосновение в Донбас и подготовката на Киев за възможно военно решение на проблема.
„Ние сме дълбоко загрижени за провокативните действия на украинските въоръжени сили на линията на съприкосновение и подготовката за възможно военно решение на проблема с Донбас", каза той.

Коментирайки съобщенията на американските медии, Песков отбеляза още, че САЩ може да изпратят военни инструктори в Украйна, че това "не трябва да се изключва", тъй като това вече е така. "Там пристигат военни съветници и оръжейни системи. Не само от САЩ, но и от други страни от НАТО. Всичко това води до по-нататъшна ескалация", каза говорителят на Кремъл и добави, че досега ЛНР и ДНР не са провокирали ситуацията по всякакъв начин.

Минските споразумения

Неспазването на споразуменията от Минск води до засилване на напрежението в Европа като цяло, каза Песков.

Отговаряйки на въпроса на украински журналист как Киев може да получи гаранции за сигурност от Русия, говорителят на Кремъл отбеляза, че „най-добрата гаранция за сигурност е изпълнението на Минските споразумения".

„Липсата на напредък в изпълнението на Минските споразумения е значителен дразнител и спусък, който води до повишаване на нивото на напрежението като цяло в Европа, това е очевиден факт", каза Песков.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Украйна без Русия е загубена, но трудно ще го разбере, заради глупавите си политици под чуждо влияние. Надеждата е народа да им повлияе.

23.11.2021 13:19:33

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.