• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Валерий Тодоров: Русия няма потенциала да нападне друга държава

Валерий Тодоров: Русия няма потенциала да нападне друга държава

/КРОСС/ Възможна или не е победата на Русия в Украйна и ще има ли промяна в геополитически план, и нов световен ред? Темата коментираха журналистът и бивш кореспондент на БНР в Русия Чавдар Стефанов, журналистът и бивш кореспондент на БНТ и БНР в Русия проф. Валерий Тодоров, съпредседателят на "Атлантическия съвет" Момчил Дойчев и Ивайло Иванов, член на Съюза на офицерите от резерва „Атлантик", в „Здравей, България".

Стефанов посочи, че ядреното въоръжаване е въпрос, който винаги е вълнувал Русия в преговорите със САЩ. Журналистът анализира последните изказвания на президента Румен Радев. Той посочи, че Радев преди време е коментирал, че „Русия ще падне за няколко дни", а ситуацията, свързана с покушението над словашкия премиер „не е такава, каквато я изкарва той".

Тодоров е на мнение, че Русия няма потенциала да нападне друга държава. „Перспективата за по-дълга война в Украйна е очевидна", каза той. Журналистът смята, че след изборите в САЩ не се очаква промяна в политиката на страната спрямо конфликтите в Украйна, Ивицата Газа и Тайван.

„Русия се готви отдавна за разширяване на този конфликт, защото той не е само с Украйна, той е против западната цивилизация и ценности", каза Дойчев. Той е на мнение че няма непобедима империя. Той подчерта, че Западът вече е поставил ултиматум пред Путин в използването на ядрени оръжия в Украйна.

Иванов не смята, че ако Доналд Тръмп се върне на власт ще има голяма промяна в геополитически план. Експертът подчерта, че ако Русия не изглежда победител в очите на Тръмп, той не би заложил на нея като губеща. Иванов е на мнение, че Русия ще продължи да създава хаос в Европа. Той допълни, че ако Русия продължава да унищожава украинската държава, „няма съмнение, че страни членки на НАТО ще бъдат принудени под някаква форма не да участват в преки бойни действия, но да подпомогнат Украйна в организирането на нейната отбрана".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

В СО в Украйна се прилагат някои странни правила при военен конфликт между две страни. Води към извода за преки договорки между Русия от едната страна и САЩ и Запада от друга.

21.05.2024 10:51:21

Анонимен

Май продължаватесилно да мижите за да не видите реалността. Всичко написано в статията е глупост и опит за някакво нушение. Истината е друга. Русия има потенциала в кратки срокове да превземе цяла Европа, че и Британия. Няма да ог направи защото не е конструктивно и е контрапрдуктивно. Виждането на Путин е , че светът има нужда от мир, справедливост и интеграция. Щатите искат обратното. Улиматумите на запада се приемат за празни звуци. Всъщност щатите чрез госдепа и Пентагона реват почти всеки ден за да се забрани това или онова оръжие на Русия. Иначе какво? Някакъв глупак говори за западна цивилизация и за западни ценности. Празни звуци. Никой не ги е дефинирал тези ценности, а що се отнася до западната цивилизация, то тя, като хуманитарен символ е застинала някъде в края на Ренесанса. В момента анй-близкото определение за тази цивилизация е бълвоч: липсват етика, естетика, философия, социология, справедливост, съпричастност и каквото още се сетите. Добре че са Русия, Китай, Иран, Индия, Бразилия, глобалния Юг и още няколко запазили връзка с нормалното субекти за да се противопоставят на реда, създаден от един, в негова полза и допускащ политически, икономически и военене натиск в достигането на целите си.

20.05.2024 10:14:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.