• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Русия започна процедурата по присъединяването на Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон

Русия започна процедурата по присъединяването на Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон

"Милиони хора направиха своя еднозначен избор по време на референдума", заяви в началото на речта си руският държавен глава.

/КРОСС/ В Москва в Кремъл в залата "Свети Георги" започна церемония по присъединяването към Русия на четири украински области - Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон. Кремъл обяви анексирането след проведените допитвания, организирани от Русия, които предизвикаха остри реакции по целия свят.

Рано тази сутрин руският президент Владимир Путин подписа укази, с които признава независимостта на Херсонска и Запорожка област. Донецка и Луганска области вече бяха признати от Москва за независими.

Най-интересното от изказване на руският държавен глава:

Русия е готова за преговори с Украйна.

Призоваваме киевския режим да уважи избора на ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсонска област, само това може да бъде пътят към мира.  Ние призоваваме режима в Киев незабавно да прекрати военните действия и да се върне на масата за преговори. Ние сме готови за това. Това е казано много пъти. Искам киевските власти и техните истински господари на Запад да ме чуят: хората в Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие стават наши граждани. Завинаги!.

Западът разчита на безнаказаност

През цялото това време Западът търсеше и продължава да търси нов шанс да ни удари, да отслаби и унищожи Русия, за която винаги са мечтали. Да разцепят държавата ни, да настроят народите един срещу друг, да ги обрекат на нищета и изчезване. Това не им дава мира, че в света има такава велика огромна държава, със своята територия, природни богатства, ресурси, с хора, които нямат и никога няма да живеят по нечии други заповеди.  Те не искат свобода, искат да ни видят като колония. Не искат равноправно сътрудничество, а грабеж. Искат да ни видят не като свободно общество, а като тълпа от бездушни роби.

Нищо Няма да е като преди

Нищо вече няма да е както преди. Бойното поле към което ни призова съдбата - е бойното поле за нашия народ, за велика историческа Русия.

След речта си Владимир Путин подписа споразумения за приемане в Руската федерация на Донецка народна република, Луганска народна република, Запорожка област и Херсонска област с Денис Пушилин, Леонид Пасечник, Евгений Балицки и Владимир Салдо.

 

Видео:

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.