• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Парламентът отхвърли решението за доставката на руската ваксина

Парламентът отхвърли решението за доставката на руската ваксина

/КРОСС/ След бурни няколкочасови дебати парламентът отхвърли предложението на БСП за преговори за закупуване и доставка на руската ваксина „Спутник V".  В началото на дебата председателят на здравната комисия д-р Александър Симидчиев докладва пред народните представители какви са законовите възможности българското правителство да започне преговори за доставка на руската ваксина.
Така ще се диверсифицират възможностите за избор и ще се осигури на българските граждани достъп до ефикасни и безопасни ваксини срещу коронавирусната пандемия, заяви д-р Симидчиев от парламентарната трибуна.
Предложението за руската ваксина беше внесено за решение на 45-ото Народно от лидера на БСП Корнелия Нинова.

Нинова остро критикува провеждания от управляващите процес на масова ваксинация и призова за търсене на алтернатива с руската ваксина, по подобие на Унгария, Израел и Словения, които вече използват руската ваксина, без тя да е получила разрешение от Европейската агенция по лекарства. Тя обаче е сертифицирана от Унгарската агенция по лекарствата.

"Правителството на Борисов не се справи с нито една от последиците от кризата с Ковид-19. Нито здравната, нито икономическата, нито социалната. Сега е наред процесът по доброволно ваксиниране и изпълнение на ваксинационния план. България е на едно от последните места в Европа и близо 2 месеца след началото на процеса, са направени около 135 хил. ваксини, а една пета от имунизираните са получили втора доза. Далеч по-добре стоят нещата в други европейски държави, където първенци са Дания, Италия, Испания, Словения. Много по-добре са и държавите около нас - Гърция, където ваксинираните са четирикратно повече", заяви Нинова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Аферист

Още един пълен простак на политическия небосклон Препоръчвам на форумците да чуят и прочетат днешното интервю по БНР на учиндолския селянин Славчо, в което освен изречените от него пълни безмислици може да се констатира, че освен ББ на политическия ни небосклон има още един пълен простак. Това той демонстрира с отношението си към интервюиращия го журналист Петър Волгин, който е прочел бая повече от дългия чалгар. Същото бе демонстрирано преди дни и към Филип Станев, който освен, че е рабощ при тоя е и депутат в НС. А по време на протестите подобно се отнесе и към собствения си репортер Станислав Балабанов. И тоя дето не може да формулира едно правилно изречение, говорещо не само за беден речник, но и проблеми освен в тялото и в главата, ще коментира 112-то ни място по свобода на словото. А какъв натовец се пръкна, бедна ни е фантазията…Дванедесет години търпя всичките безобразия на шайката и Мутрата, обогати се безкрай и изведнъж разбра колко са вредни, когато го изгониха от БиТиВи. Егати лицемерието! В случая се получава от трън на глог, и за да нестане от глог та на смок нека всеки си помисли добре за кого дава гласа си. В случая не коментирам липсата на всякаква сериозна програма, както и на поне елементарни политици в ИТН, което очевадно демонстрира и „достойната“ заместничка в парламента на ПКП. Но това не попречи днес на Трифонов да изрази готовността си да стане дори премиер на страната...Боже, пази България!

08.05.2021 18:34:36

джендъри

Всичко се решава по политически и финансови мотиви!

08.05.2021 17:23:43

Анонимен

Дебили! Предпочитат да умрат,но да останат верни на краварските господари

08.05.2021 16:48:45

Анонимен

Нещо не мога да я разбера таз статия-Гледам, чета не мога -нашия парламент ли отхвърлил решението или ЦК на ЕК нимога да разбера, чини ми се че и второто мдаааааа

08.05.2021 15:24:45

Анонимен

България не само е втасала, ами е превтасала с отвъдокеанското си поклонничество. Руската ваксина е призната като сигурна от известни вирусолози. Кипър, независимо, че е член на ЕС, призна руската ваксина, за да привлече руските туристи, а ни не, та не и нека плажовете да ни пустеят.

08.05.2021 09:11:41

Анонимен

Цялата Мара втасала в България, та само до ваксината опряхме. Елементарен русо поклоннически популизъм, още повече, че самите руснаци не я признават тази ваксина и не се ваксинират, Бразилия плати милиони за нея и сега след анализи я отказа, Словакия направи същото, така че е по добре да се спре с този евтин популизъм.

07.05.2021 19:08:47

NB! NB! NB!!!

ДАВАТ СЕ 1.5 млн. ЕВРО НА ВИРУСОЛОГЪТ, КОЙТО УСПЕЕ ДА ИЗОЛИРА И ДОКАЖЕ СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ВИРУСА COVID-19! Все още никой не е взел парите !!!! 06.05.2021 Може да бъде изображение с 4 души и текст, който гласи 'PASSPONTE Henna Maria 100NOT CONSETT 14. Has everyone heard of this challenge? 1.5M € to the virologist, who is able to actually prove the existence of the SARS-COV-2 SARS- and isolate the virus. Why has nobody claimed the the prize yet? i ISOLATE TRUTHFUND S S samueleckert.net Isolat Truth Fund- Samuel Eckert' Henna Maria, е финландска активистка, говореща перфектно финландски, английски и испански език! „Всички вирусолози лъжат себе си и публиката, когато твърдят за съществуването на болест, предизвикана от вируси, като – SARS -CoV-2. . Само от фрагменти на умиращи клетки, вирусолозите представят структура на генна „секвенция“ и я пробутват, като факт! . Следователно тестовете нямат абсолютно никакъв смисъл и са абсолютно излишни!“ https://www.facebook.com/100011389044151/posts/1619464178443201/?sfnsn=scwspwa Превод Ива Иватта

07.05.2021 17:37:01

Смърт на фашизма, свобода на народа!

Без БСП всички останали в НС начело с ГРОБ са част от медицинските фашисти в кочината Му.

07.05.2021 17:17:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.