• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Деница Сачева: Вариант за подаване на оставка не се обсъжда

Деница Сачева: Вариант за подаване на оставка не се обсъжда

/КРОСС/ Разговорите за пенсиите предстоят, те ще се проведат на коалиционен съвет. Имаме готовност както да продължим мярката с 50 лв., така и да направим предложения за преизчисляване на пенсиите с доходите от 2015 година. Това обяви в БТВ „Тази сутрин" министърът на труда и социалната политика Деница Сачева. Има три варианта, които се обсъждат, въпрос е на политическо решение. Моето виждане като социален министър е, че е по-добре да направим преизчисление на пенсиите, отбеляза министърът.

В момента даваме около 106 млн. за тези 50 лв. добавки. Това е около 1 милиард и 200 милиона лева годишно - със същата тази сума биха могли да бъдат преизчислени пенсиите на почти 1 милион и 100 хиляди български пенсионери, така че да се направи баланс между пенсиите на хората, които са се пенсионирали след 2015 г. и тези, които са се пенсионирали преди това, обясни Сачева.

Вариант за подаване на оставка не се обсъжда, обсъждат се теми от обществен интерес - Изборният кодекс, проектът за конституция, актуализация на бюджета, заяви заяви още министър Деница Сачева.

Нашият фокус е работата, която трябва да свършим за хората. Ако опозицията не желае да подкрепи актуализация на бюджета с повече пари за пенсионерите, бизнеса, или не желае да участва в дебатите, това са въпроси към тях. Това, което ние трябва да го свършим, ще го свършим и ще го предложим като решение за хората, отбеляза още Сачева за кворума в парламента.

За вчерашните барикади на протестиращи от формацията на Мая Манолова и майки от "Системата ни убива", Сачева посочи, че има ред за влизане в Народното събрание. Този ред е за всички, не е направен за Мая Манолова, каза тя.

Според министъра целта е провокация и да се влезе в медиите на всяка цена. Майките на деца с увреждания са с представители на „Изправи се БГ", които ще участват в следващите избори, виждам порочно нещо в това да се злоупотребява с тази кауза, каза още Сачева.

Имаме тежък дисонанс между думи и дела, не може да се иска върховенство на закона и да се нарушава законът непрекъснато, коментира Деница Сачева. Причакването на политици пред БНТ е нещо, което е двоен стандарт в това, за което се борят хората. Дори да не харесваш някого, нямаше право да заглушаваш този глас, отбеляза социалният министър.

Уважението на различното мнение е нещо, което политиците трябва да налагат, включително и когато подкрепят или не подобен тип протести. Властта е легитимна, когато е избрана на демократични избори, такъв е случаят и с нашето правителство, каза още Деница Сачева.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Юница Сачева - какво друго да добавиш?! А, соросоидна измет!

18.09.2020 19:23:44

Анонимен

Сачева, имам чувството, че чакате де ви поканят да се махнете с камъни.

18.09.2020 09:24:52

Анонимен

Един сач с 200 в гъза на САЧева и после на бесилото...

17.09.2020 19:00:16

гинеколог

Ако цвета караянчева е ТКП, то сачева е НСГ - Нагъл Софийски Гъз, защото чудовище като нея няма вагина...

17.09.2020 18:59:17

Анонимен

Отдавна сте се научили да манипулирате, фалшифицирате и опорочавате изборите, да не зачитате гласа на народа, драги ми мутролюбци. С 10% обществено одобрение ли ще все ще я карате?, в което се включват измамите, купените гласове на неграмотните цигани, колективното гласуване под строй на чиновници и работещи в герберозависими фирми. Да не забравяме и мъртвите души, които не щете да премахнете.

17.09.2020 14:29:29

Анонимен

Самообявява се улицата като единствен съдник на всички. А изборите са тия,които показват кой управлява.Настоящият Парламент и правителство бяха избрани на избори,насрочени от служебно правителство на Радев.Така че твърдения за нелигитимност или фалшификации не може да има.

17.09.2020 13:39:36

Анонимен

Жалка синеока еничарка е Сачева, от най гнусната порода амбразурчици, завалийката цял живот мечтала да се занимава с политика и задължително в дясно, колко е дясно ГЕРБ е друг въпрос...Досущ Дани Кики в пола....

17.09.2020 13:22:18

Анонимен

Как е възможно многократно доказала се като мафиотизирана, корумпирана, крадлива, българоненавистна, предателска, некомпетентна сбирщина от нахалници, самообявили се за правителство да бъде легитимна? Та вие отдавна сте загубили легитимност и доверие в очите на хората с разминаването между хвалебствените думи и антибългарските дела. Отдавна сте заслужили строг затвор, трудов лагер или смъртно наказание. А ако все пак минете между капките и не си получите заслуженото наказание, то вие, помощниците ви и родата ви рано или късно ще бъдете застигнете от справедливия Божи съд.

17.09.2020 11:27:46

Анонимен

1

17.09.2020 11:27:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.