• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Деница Сачева: На този етап България трябва да гарантира доставките си на газ в дългосрочен период

Деница Сачева: На този етап България трябва да гарантира доставките си на газ в дългосрочен период

/КРОСС/  Протестите за неподдържани пътища и пътните инциденти ще продължат. Провал на предишното правителство е да намери начин да направи, така че фирмите да получат индексация за разходите, които имат и да не спират договорите. Това каза Деница Сачева от ГЕРБ в предаването „Събуди се" по Нова телевизия.По думите й по време на управлението на ГЕРБ пътищата са били поддържани и това е бил един от основните приоритети.

Според нея приоритетите на служебния кабинет „Донев" трябва да бъдат организацията на предстоящите парламентарни избори и разрешаване на газовата криза. Експертите в служебното правителство трябва да осигурят 100-процентова диверсификация като гарантират сигурност на доставките, но и пълна независимост на България. „Независимо от това, че „Газпром" дава добри цени и досега е бил партньор на България, все пак това е компанията, която Путин използва за упражняване на външна политика. Това е недопустимо! Идеалният вариант би бил да има едно решение на общоевропейско ниво. Но на този етап България трябва да направи така, че да гарантира доставките си на газ в дългосрочен период", заяви Сачева.

Моделът „ГЕРБ" е бил полезен за България, категорична бе Сачева. „През последните четири години управление на ГЕРБ доходите на българските граждани се вдигнаха с 50% при 10% инфлация, бяха увеличени разходите за образование с повече от 2 млрд. лева, по време на КОВИД кризата над 300 хил. рабoтни места бяха запазени, а днес заради цените на газа 250 хил. работни места са заплашени - това е моделът „ГЕРБ", изброи тя.

Шестте приоритета на ГЕРБ са свързани с диверсификация, въвеждане на пределни цени на ток и горива, съдебна реформа и влизане в Еврозоната и около тях ще се водят дебатите в предстоящата кампания, посочи Сачева. „Ние следвахме част от тях неотклонно в предишното НС. И ако ПП успяха да постигнат някои външнополитически развития, то се случи именно благодарение на ГЕРБ - така беше и за Украйна, и за Северна Македония. В много отношения ние показахме, че можем да бъдем конструктивна опозиция и да помагаме. Можем да бъдем и конструктивен партньор. Зависи обаче кой какви намерения има и дали има намерения да реализира политики, или да продава илюзии", заяви тя.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Сачева-биволицата на ГЕРБ взела и от газ да разбира…Колко ти платиха от Гъзпром ма свате?…

08.08.2022 17:41:09

Анонимен

Децата разбраха, че евроатлантиците искат да ги заробят да плащат по-скъпия втечнен газ в стремежа си да изпълнят антируските указания от чужбина.

08.08.2022 09:37:33

Анонимен

Нова телевизия не подменяйте съдържанието на предаването със заглавие „Събуди се” в „Заблуди се” с такива гости.

08.08.2022 00:09:33

Анонимен

Сачева да не намеква, че трябва да сключим договр с щатите за скъп газ и да се заробим за поколения напред, с клауза: вземи или плати.

07.08.2022 14:08:11

Анонимен

Тази госпожа с десетте напазарувани дипломи трябваше да се очаква да разбира и от газ, както и от всичко друго и т.н..

07.08.2022 12:42:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.