• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

На крачка от кампанията – нови политически обвинения и нови играчи

На крачка от кампанията – нови политически обвинения и нови играчи
Как партиите влизат в битката за вота? Анализ на политологa и бивш евродепутат проф. Светослав Малинов, социологът Андрей Райчев и социалния антрополог Харалан Александров

/КРОСС/ Обратното броене до парламентарните избори започна. Очакват ли ни нови изненади и може ли да се създаде стабилно управление след предсрочния вот? Кои партии и коалиции ще влязат в следващия парламент? Анализ на политологa и бивш евродепутат проф. Светослав Малинов, социологът Андрей Райчев и социалния антрополог Харалан Александров.

Все повече ще се задълбочава противопоставянето един срещу друг. Защото само един въпрос се решава. И той е - кой колко гласа ще има. Това е толкова важно, че всичко останало е нищо. Бледнее. И защото за пръв път имаме действащ парламент по време на предизборна кампания - ще имаме това съвършено безсмислено сваляне или несваляне на председателя на НС. Това няма никакво практическо значение, а е чисто символично. Това е насочено към 9 юни. Нищо друго, заяви в NOVA „Здравей, България" Андрей Райчев.

Политическият смисъл на случващото се в момента е очевиден - битка за власт, и то доста свирепа, в каквато сме от години вече, и в чиято арена се превръща парламента. Управлението пада жертва на всичко това. Това, което в момента наблюдаваме е омагьосан кръг. Колкото повече обясняваме, че партиите адресират само твърдите си ядра и разчитат само на най-верния си електорат, който се опитват да мобилизират - толкова повече това ще става истина. което означава, че говорено все повече ще се радикализира, категоричен е Харалан Александров.

Голяма щета е, че отиваме на избори. Трябва да сме наясно с това. Щетата не е само, че се нарушава стабилността, но и че след вота не се очертава естествена, лесна и стабилна коалиция. Твърде е възможно да няма мнозинство от първия и втория и да е необходим трети, подчерта и проф. Светослав Малинов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.