• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Street Art Fest Samokov 2018 с трето издание

Street Art Fest Samokov 2018 с трето издание

/КРОСС/ Наситена фестивална програма в Самоков съживява и разтърсва града

Street Art Fest Samokov 2018 се провежда за трета поредна година в град Самоков, като всяка следваща е все по-разчупена и наситена от инициативи. Негови създатели са SEED Foundation - организация, която има за цел да съдейства на обществото и на държавата за осъществяване на интеграция и развитие на гражданите.

Фестивалът стартира на 7 април с работилници по фотография, crafts, дневни и вечерни събития с гости DJ-и, състезание по streetball, изкуство в градска среда, прожекции на късо кино с КИНЕМАТОГРАФ.БГ и представяне на книги на самоковски автори. Прогарамата тече с пълна сила и гражданите са развълнувани от предлаганите за всички хора различни дейности.

Работилницата по Фотография беше ръководена от Борис Павлов - аниматор и фотограф, който показа на присъстващите как се прави продуктова фотография и каква е тайната в заснемането на детайли.

В Работилница "Crafts", начело с Таня Михаилова, бяха направени  по случай Великден свещи във формата на яйца от обикновен и пчелен восък, а след това и съвременни циментови саксии с дизайнерски калъпи.

Небезизвестните, креативни и провокативни Destructive Creation бяха главните действащи лица в Изкуство   в градска среда. Те направиха намеси в публичното пространство, инсталация, с която облагородиха града и поправиха счупени пейки.

На 5-ти май от 15:00 часа предстои състение от streetball, което ще се проведе на открита спортна площадка "Тотка", град Самоков. Турнирът ще се осъществи в три категории: 13-15 г., 16-18 г., над 18 г. Желаещите да вземат участие е необходимо да се запишат предварително на страницата на SEED Foundation.

Дългоочакваният финален концерт е с дата 11 май от 17 часа на площад "Захари Зограф", където самоковският артист O.J. ще подгрее гостите. Участие ще вземат Young BB Young, ЖЛЪЧ, KATTY Dance Studio, Елена Несторова и танцова школа към Народно читалище "Отец Паисий", гр. Самоков.

След концерта, емоциите и танците ще продължат с after party в Hub-a - отворено пространство за младежи, работещи на свободна практика, езикови и художествени ателиета и място за събития.

Street Art Fest Samokov 2018 се провежда с огромната подкрепа и съдействие на Община Самоков, BG Бъди активен, Hub-a и Hotel Arena Samokov. 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.