• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Wall Street Journal: Лидерите на Саудитска Арабия и ОАЕ са отказали да разговарят с Байдън

Wall Street Journal: Лидерите на Саудитска Арабия и ОАЕ са отказали да разговарят с Байдън

/КРОСС/ Белият дом "неуспешно" се опита да организира телефонни разговори между американския президент Джо Байдън и "де факто" лидерите на Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства в момент, когато Вашингтон се опитва да осигури международна подкрепа за противопоставянето срещу Русия и съдържат нарастващите цени на петрола,  съобщава Риа Новости, позовавайки се на  Wall Street Journal.

„Саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман и шейх Мохамед бин Зайед на ОАЕ отказаха да разговарят с Байдън“, пише изданието, цитирайки официални лица.

Въпреки това принцът и шейхът миналата седмица разговаряха с руския президент Владимир Путин, както и с Владимир Зеленски, пише вестникът.

Според изданието ОАЕ и Саудитска Арабия отказват да увеличат добива на петрол и се придържат към план, одобрен от ОПЕК и група производители, водени от Руската федерация.

Абу Даби и Рияд са загрижени за "сдържания" отговор на САЩ на ракетните удари на хусите в Йемен и възраждането на иранско ядрено споразумение, което уж игнорира опасенията им за сигурността, казаха официални лица. Саудитска Арабия също иска Вашингтон да предостави правен имунитет на престолонаследника, тъй като той е изправен пред редица съдебни дела в САЩ.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Делегация конгресмени е ходила във Венецуела с искането САЩ да закупуват венецуелски тежък нефт срещу премахване на някои от санкциите въведени от САЩ срещу Венецуела. Доставките щели да се осъществяват чрез посредник между Венецуела и САЩ. Президентът Мадуро естествено отказал. В нашите "независими и обективни" телевизии такова нещо няма да се види и чуе! Бензина А-95 е 2,95 лв а газта е 1,52 лв. на бензиностанциите на "Лукойл"! "Евроатлантическите ценности" си имат цена за нас естествено обикновените граждани! За Киро който не знае цената на хляба няма как да знае цената на горивата защото се вози на държавни коли, т.е пак нашите които сме ги измизерствали тези пари!

09.03.2022 12:18:22

Анонимен

САЩ се разчекват от истерия.

09.03.2022 08:57:26

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.