• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

СДВР: Барикадите ще бъдат премахнати

СДВР: Барикадите ще бъдат премахнати

/КРОСС/ СДВР ще възстанови нормалния ритъм, барикадите ще бъдат премахнати. Отговорността ще се носи от нарушителите на закона. Законът е един за всички. Това заявиха на брифинг директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев.

Искам да поднеса извинение на всички столичани, към всички съвестни граждани и данъкоплатци, които и днес се налага да търпят грубото нарушаване на обществения ред след изграждането на нерегламентирани палаткови лагери в центъра на София, каза Хаджиев.

След като на 7-ми август в 4:30 часа СДВР мирно и спокойно възстанови конституционното право на всички столичани да се придвижват свободно на територията на столичния град през изминалата нощ бе направен неуспешен опит да се пролее кръв в центъра на града и да бъде взривен гражданския мир. Служителите на СДВР установиха груби вандалски и хулигански прояви от страна на незаконно протестиращите лица, чиято кулминация беше в района на Орлов мост.

По думите му относно подготовката на тези лица "да окървавят центъра на столицата" свидетелства и начинът на барикадиране, който е блокирал дори преминаването на линейки през района.

Неформалните лидери на барикадата даваха указания на присъстващите на място жени и момичета къде ще застават, за да бъдат използвани като жив щит срещу органите на реда, каза ст. комисар Хаджиев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

адвокат Стефан Левашки

Безплатен юридически съвет към момчетата и момичетата от полицията и жандармерията, които ще бъдат изпратени да се разправят с протестиращите. Не всяка заповед на вашите началници е правомерна, протестиращите също имат права. Вашите действия се заснемат непрекъснато от стотици телефони на протестиращи и фотоапарати и камери на журналисти и не можете да останете анонимни. Защитавал съм десетки полицаи в кариерата си на наказателен адвокат, няма друга професия, в която преките началници да се отказват толкова бързо от подчинените си и да ги оставят да се оправят сами когато им повдигнат обвинение, не може да разчитате нито на тях, нито на синдикатите си. Последно, дори осъждане по реда на чл. 78а от НК – т.е. освобождаване от наказателна отговорност с налагане на административно наказание глоба, е достатъчно да бъдете уволнени от работа. Така че, мислите с главите си, не бъдете еничари, протестиращите са Ваши съграждани, а не врагове.

08.08.2020 23:50:57

Анонимен

Като гледам образите на разни премиери, вицепремиери, министри, народни представители, главни и неглавни комисари и др.п. се убеждавам, че Ломброзо е бил прав.

08.08.2020 22:18:22

Напред, на нож

нека всеки от протестерите, който има оръжие да защити блокадите. иначе мутрите от полицията ще бият мирните хора. гадове мръсни

08.08.2020 19:30:26

Анонимен

Смятам се за законопослушен понеже вярвам, че законът организира хаоса. Това обаче е теоретична постановка. Зависи кой пише закона и по какъв начин ни принуждават да го спазваме. Правителството на Борисов е по-голямо зло от временен хаос. То води до перманентен хаос. Може би трябва да се обадя на 112 и да помоля полицията да ме спаси от Борисов? Освен това решението да се намесят не е на полицията а на умствено увредения Симеонов. С цялото ми уважение- полицията, в случая, не е права и не следва да бъде подкрепяна.

08.08.2020 18:11:48

Анонимен

Естествено-пълна подкрепа за полицията !

08.08.2020 16:53:04

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.