• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Разкриха мащабна схема за фалшиви сертификати

Разкриха мащабна схема за фалшиви сертификати
кандидат за депутат е сред замесените

/КРОСС/ В България действа мащабна схема за издаване на фалшиви зелени Covid-сертификати. Оказва се, че човек може да получи документа за 450 лева по „бърза поръчка" само за два дни, без изобщо да се е ваксинирал срещу коронавирусна инфекция, или за 300 лева по „бавна поръчка", траеща от седмица до месец. Това разкриха от Нова ТВ след направено разследване, в което е установено, че кандидат за депутат на предстоящите избори е замесен в схемата с фалшивите сертификати.

Софийска градска прокуратура е образувала следствено дело и е поискано сваляне на имунитета му, съобщи директорът на ГД „Национална полиция" Станимир Станев. Той отказа да разкрие от коя партия е кандидатът за народен представител, като се мотивира с думите, че "МВР е деполитизирана".

Нова ТВ разкрива посредника в схемата за издаване на фалшиви сертификати - Величко Георгиев. За злоупотребите сигнализира бизнесменът Андрей Бъчваров, чийто приятел губи битката с Covid-19, заразен от човек с фалшив документ за имунизация. Бъчваров се свързва с посредника и се представя за работодател, желаещ да осигури фалшиви сертификати на свои служители. Препраща Величко Георгиев обаче не към служител, а към репортера на телевизията Виктория Бояджиева.

Георгиев казва, че работел само с познати и не знае откъде „този човек" има телефона му. Оказва се, че посредникът работи със старша сестра от столичната 12-та поликлиника, а бързите поръчки се правели от личен лекар. Дозите от ваксините се унищожават и няма как да се докаже какво се е случило в кабинета на лекаря. Издават се сертификати, които са напълно валидни, но без притежателят им да е имунизиран срещу Covid-19.

Според посредника на ден се изготвят между 15 и 30 неистински сертификата само от един лекар. Разследването на Нова ТВ показва, че трима души са получили такива документи, без изобщо да са стъпвали в медицински кабинет. Една от тях е жена, живееща в Украйна, която дори не се е връщала в България, но разполага със зелен сертификат, издаден у нас.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ганю заслужава навсякъде по света да не го пускат без ПСР тест на място, да му вземат сто евро и да си завира сертификата в задника.Глупака е готов да даде 300-400лв за фалшив сертификат, но не и да се ваксинира безплатно, да не говорим че ще сее зараза навсякъде, забубен народ....

07.11.2021 11:00:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.