• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 3°C

Във Видинската епархия излизат с литийни шествия срещу коронавируса

 Във Видинската епархия излизат с литийни шествия срещу коронавируса

/КРОСС/ Във Видинската епархия започват литийни шествия за призоваване Божията помощ за изцеление на страдащите и избавяне от болестта COVID 19, съобщиха от митрополията.

Днес, 19 ноември от 11, 30 часа след архиерейска света литургия в катедралния храм „Св. Димитър Солунски", от 11:30 часа, пред храма е отслужен водосвет. По-късно при биенето на камбани литийното шествие се отправи по улиците на града.

В петък, 20 ноември, литийни шествия ще се проведат в Монтана и в Берковица. След Божествена света литургия в храм „Св. св. Кирил и Методий" в Монтана от 11, 30 часа, пред храма ще бъде отслужен водосвет, след което от 12 часа литията ще се отправи по маршрут в града ище завърши в храм „Св.св. Кирил и Методий". Същият ден от 16 часа ще бъде отслужен водосвет пред църквата „Св.Николай Мирликийски Чудотворец" в Берковица, на града.

Датите за литийните шествия в средищните градове на Кулска, Белоградчишка и Ломска духовни околии ще бъдат допълнително определени и оповестени. Литийните шествия ще бъдат проведени при спазване на всички противоепидемични мерки, заявиха от митрополията.

"Призоваваме православните християни в епархията да вземат участие в Литийните шествия.Нека в дните на пост усърдно се помолим Бог да прояви Своята велика милост към всички страдащи, към лекуващите, управляващите и всички, които се трудят при сегашната усложнена от епидемията обстановка и ни даде благополучно избавление от болестта за наша телесна и духовна полза и спасение", обявиха от Видинската света митрополия.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Призив

Днес, 21-ви ноември в 17 ч. в София пред НС при опашката на коня срещу правителството и мутрите, обединени в едно! МУТРИ ВЪН! Призовавам всеки българин, който не се чувства ОВЦА и не иска да бъде превръщан в такава, да дойде и да заяви, че ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ПРОДЪЛЖАВА ТАКА!

21.11.2020 01:04:39

Анонимен

Не можахте ли да обявите новината поне ден по-рано, а не постфактум! Каква полза да я съобщавате, когато всичко е минало и заминало?!

19.11.2020 18:51:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.