• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Проф. Росен Стоянов: Прогнозирам правителство на сговора

Проф. Росен Стоянов: Прогнозирам правителство на сговора

/КРОСС/ В последния месец се наслушах на празно говорене, стереотипизиране и същото, което слушахме в последните четири-пет кампании. Не съм голям оптимист, че може да се роди нещо по-различно след днешните избори. Това каза политическият анализатор проф. Росен Стоянов в предаването „Време за избор" по бТВ.

Разпределението и съотношението в следващия парламент не зависят от избирателната активност, смята той. „Лично аз прогнозирам правителство на сговора. Когато говорим за сговор, става дума за договорки и надали това ще е в полза на тези, които днес гласуват", коментира Стоянов.

Според историка Явор Сидеров нищо в посланията и структурата на българския политически живот не се е променило, за да можем да очакваме различен резултат на тези избори.

Избирателната активност по думите му е индикатор за здравето на политическия живот в страната и за доверието между гласоподавателите и политическите партии, но тя не може да развърже възела, допълни той. „Единственият възможен изход от ситуацията е коалиция и това, което остава да видим, е дали тя ще бъде принципна или сговор", заяви Сидеров.

Това, че България не може да произведе редовен парламент на четири поредни избора, е признак за политическа криза, но в никакъв случай не е основание и повод за разговори за смяна на конституционната форма на управление, категоричен бе Сидеров.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

честито

Точно така - двете партийни мафии ще се срещнат в едно посолство и ще си направят СГОВОР! За по-лесно и безопасно разпределяне и крадене на Обществените и Европейски ресурси!

04.04.2023 10:38:42

Анонимен

ИЗБОРИ! Една полезна идея за следващите избори. Да се създаде „карта на избирател“ поименна и безплатна по списъците на ГРАО. Изпраща се на адресите от избирателните списъци. Картата не задължава да се гласува, но ако притежателят реши да гласува му се поставя малък печат с дата и вид на изборите. Подобни карти има в доста европейски страни. Ползата от такава карта е, че тя дава право да се протестира. На протестите ще се допускат само глсували с техните карти. Негласувалите са приели изборите като легитимни и фактически и юридически са загубили правото на протест. Яка идея, няма що!

02.04.2023 21:46:26

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.