• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Предупреждение за проливни валежи и силен вятър в Югоизточна България днес

Предупреждение за проливни валежи и силен вятър в Югоизточна България днес

/КРОСС/ Днес ще продължи да вали, все още дъжд. Предупреждение за значителни количества е обявено в 19 области в югоизточната половина от страната, а в областите Кърджали, Хасково, Ямбол, Шумен и по Черноморието, жълт код е в сила и за много силен и бурен вятър от юг-югозапад.

Там максималните температури отново ще достигнат до около 20°, но в следобедните часове със силен вятър от северозапад ще нахлува по-студен въздух и в останалата част от страната ще започне застудяване. След временно спиране, през нощта срещу вторник се очакват нови валежи, които с продължаващото застудяване по високите полета и в западната част от Предбалкана ще преминат в сняг.

В планините и утре ще духа силен и бурен югозападен вятър. Ще вали дъжд, над 1800 метра - сняг, но след обяд вятърът в по-ниските планински части от Западна България ще се ориентира от северозапад, с него ще нахлува по-студен въздух и до вечерта снежната граница ще се понижи и под 700 метра надморска височина.

И към времето в Европа. С валежи ще бъде и утре в по-голямата част от континента, а студеният въздух, настанил се над Централна Европа, ще се премества на изток и утре ще обхване и северозападната половина от Балканите, но в югоизточните части от полуострова ще остане необичайно топло за сезона.

У нас, във вторник, температурите ще продължат да се понижават и още преди обяд и в североизточните райони дъждът ще премине в сняг. В комбинация със силния витър, в Лудогорието и по планинските проходи, ще има условия за преспи и навявания. Очакванията са в края на деня валежите постепенно да спират, но с намалението на облачността, в сряда температурите сутринта ще паднат под нулата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

стволови клетки https://www.future-health.bg/

29.11.2021 21:18:29

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.