• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Първан Симеонов: Позициите в българското общество са по-твърди спрямо Скопие

Първан Симеонов: Позициите в българското общество са по-твърди спрямо Скопие

/КРОСС/ Отношенията ни с Република Северна Македония са сред основните акценти в последното проучване на "Галъп интернешънъл болкан". Огромната част са за присъединяването на РСМ към ЕС, но го обвързват с изпълнение на условията по договора.

Увеличава се делът на тези, които казват, че при никакви условия не бива да подкрепяме Северна Македония за членство в ЕС. С около 6-7% се увеличават те и с около 10 пункта са повече тези, които казват само при изпълнение на договора, обясни в БТВ "Тази сутрин" социологът Първан Симеонов. Той добави, че спада делът на отговорите "не знам" и тези, които формират мнение, отиват в сдържана или твърда позиция.

Което ясно показва, че позициите в българското общество са по-твърди спрямо Скопие и може би това ще е предизвикателство пред новия кабинет, коментира Симеонов.

По думите му в момента Румен Радев е най-харесваната фигура, като за първи път от 2009 година насам, макар и с малко, виждаме доверието да е по-високо от недоверието относно правителството.

Едно от най-големите предизвикателства пред този кабинет ще е материалното положение на хората, които очакват покачване на цените. Стойностите са рекордни – 90% очакват повишаване с една или друга скорост на основни стоки. Това показва замерването ни преди три месеца, добави Първан Симеонов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Вървим към радикализиране по този въпрос. Добре би било Правителството да се опита да убеди съюзниците и партньорите, че влизането на РСМ в този вид в ЕС ще бъде вкарване на титово-комунистически вълк в кошарата, и ще доведе до безкрайно негативни реакции в българското общество спрямо НАТО и САЩ, а и спрямо ЕС. Добре е да им покажат спрения филм на М. Милутинова за изтреблението на коравите българи в Титова Югославия.

26.01.2022 12:16:23

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.