• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Приключи заложническата криза в синагогата в град Коливил в щата Тексас

Приключи заложническата криза в синагогата в град Коливил в щата Тексас
Неизвестен нападател държa заложници в синагога в Тексас

*Снимката е илюстративна

/КРОСС/ Приключи заложническата криза в синагогата в град Коливил в щата Тексас. Заложниците са освободени и са здрави, съобщи губернаторът на щата Грег Абът, предадоха световните агенции. Според телевизия Ей Би Си заложниците са били четирима, в това число и равинът. По-рано днес един от тях беше освободен. 

Губернаторът на американския щат Тексас Грег Абът съобщи в "Туитър", че всички заложници в синагогата в град Коливил са спасени, предаде БНР. Часове по-рано въоръжен мъж взе четирима заложници по време на съботната служба в синагогата. Службата се предавала на живо. Мъжът е настоявал да бъде освободена осъдена на 86 години затвор жена, стреляла срещу военнослужещи и агенти на ФБР.

От полицията са съобщили за NBC News, че похитителят е мъртъв. Подробности около смъртта му не се съобщават.

***

Малко по-рано:

Неизвестен нападател държи заложници в синагога в град Коливил в американския щат Тексас. Става дума за най-малко четирима души. Смята се, че сред тях има и равин, посочват американски медии, като се позовават а представител на полицията.

Все още не е ясно какви са исканията на нападетеля, но телевизия Ей Би Си, цитира официален представител, според когото мъжът твърди, че е брат на родената в Пакистан Аафия Сидики и целта му е нейното освобождаване.

Сидики беше осъдена на 86 години затвор, след като през 2010 г. беше призната за виновна за стрелба по военнослужещи и агенти на ФБР. 

За момента няма данни за пострадали при заложническата криза,  а от Белия дом обявиха, че следят ситуацията. Президентът Джо Байдън е бил информиран за ставащото. Полицията води преговори с похитителя.

По-рано изданието „Dallas Morning News“ съобщи, че по време на живо предаване на сутрешната служба, в синагогата се чували реплики от мъж, който е предполагаемият нападател. Той казал „Позвъни на сестра ми по телефона“ и „Ще умра“. Чувала се и репликата „Нещо не е наред с Америка“.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.