• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

„Възраждане“ иска синдикатите да участват в преговорите за Плана за възстановяване

„Възраждане“ иска  синдикатите да участват в преговорите  за Плана за възстановяване

/КРОСС/ Народният представител от "Възраждане" Искра Михайлова и Даниел Проданов - областен координатор на партията заявиха на пресконференция в Стара Загора, че „Възраждане" иска от президента Румен Радев и министър-председателя Гълъб Донев,  синдикатите КНСБ и  КТ "Подкрепа" да бъдат включени в групата, която ще преговаря с Европейската комисия за предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) с цел запазване на въглищните централи.

Пламен Димитров (КНСБ) и  Димитър Манолов (КТ „Подкрепа") вече са дали съгласието си да участват в преговорната група и сега остава да видим дали ще има политическа воля за включването им от страна на правителството на Румен Радев.

От „Възраждане" ще  изпратят  писмото до Президента и  се надяват и останалите политически партии в Парламента, които са изразали позиция за запазване на  минно-енергийния комплекс "Марица-изток", също да настояват пред президента и правителството за включването на синдикатите в преговорния екип.

Според Искра Михайлова страната ни има шансове да предоговори Плана, но от „Възраждане" се съмняват, че министрите в служебния кабинет няма да положат усилия, и поради това  настояват синдикатите да се включат активно в този процес.

„Имаме сериозно съмнение дали този състав на служебното правителство има волята и желанието да изпълни това съдбоносно решение на Народното събрание за българската енергетика", посочи депутатът, като се аргументира с изказванията на вицепремиера Атанас Пеканов, че служебният кабинет няма правомощията да проведе подобни преговори, както и от представената енергийна стратегия на България до 2053 г. от енергийния министър Росен Христов, в която не е посочено изрично съществуването на централите в „Марица-изток" след 2030 г. 

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.