• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Големите ползи на малките ягоди

Големите ползи на малките ягоди
Защо е добре този сезонен плод да присъства в менюто ни?

/КРОСС/ Ягодите са сладък, вкусен плод, зареден с хранителната мощ на невероятна суперхрана. Пълни с витамини А, В-комплекс, Е, и минерали като манган, желязо и цинк. Изключително богати на антиоксиданти, повишаващи способността за възстановяване и дори подмладяване на тялото ни.

Съдържат високи нива на феноли, които действат като противовъзпалително, което го прави основна храна за страдащите от автоимунни разстройства като астма, синдром на хронична умора, фибромиалгия, ревматоиден артрит, множествена склероза, синдром на неспокойните крака, колит, ХОББ , IBS, невропатия, болест на Крон, лупус, синдром на Гилен-Баре и тиреоидит на Хашимото.

Максимално заредени с витамин С, те подсилват имунната система и са превенция срещу настинки, грип и респираторни инфекции.

Ягодите съдържат елагова киселина и флавоноиди, които са много полезни за сърдечносъдовото здраве и могат да помогнат за предотвратяване на сърдечни заболявания и инсулт, тъй като спомагат за понижаване на холестерола.

Те също са фантастична храна за отслабване - с ниско съдържание на калории и с високо съдържание на хранителни съединения, които са жизненоважни за оптималното здраве.

Ягодите са отлично допълнение към коктейли, плодови салати и миксове от зелени салати. Разбира се, те са и идеалната закуска по всяко време на деня.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

но има проблем с пестицидите

Ягодите са втори по съдържание на пестициди от всички храни. Ядеш ягоди от магазина,ядеш химикалка.

22.05.2020 07:21:52

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.