• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Желязков: Ясно е оповестено, какви са задачите и целите на националната информационна система за здравен статус

Желязков: Ясно е оповестено, какви са задачите и целите на националната информационна система за здравен статус

/КРОСС/ „Вчера много ясно беше оповестено, какви са задачите и целите на тази информационна система, разработчиците, ползите от нея. такива системи работят в страните, които успешно се справят с управлението на пандемичните процеси – Сингапур, Южна Корея и т. н.”, каза в предаването „Неделя 150” по БНР министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков.

Думите му са по повод представената вчера национална информационна система за здравния статус на българите.

„Тази система е разработена с усилията на много ІТ-специалисти, с техния доброволен труд. Те бяха представени на пресконференцията. Така, че това е една добра синергия в усилията на ІТ-бизнеса, в този труден момент да дадат своя принос за по-добрия анализ на данните”, допълни той.

„Като всяка една информационна система, тук се борави с набор от данни, разбира се с необходимите алгоритми за анализа и за възможността да се вземат по-добри управленски решения. Разбира се, тази система изключително много ще разчита на самооценката и внасянето на информация от страна на ползвателите на системата, в т. ч. и нейната геолокационна база, т. е., възможността да се въвеждат не само данни за състоянието на пациентите, а и да се въвеждат данни, които позволяват да се прави анализ на база и на местоположение и на географско такова.

Тази система ще подпомага, както по-добрата информираност на обществото, на потребителите, а също ще подпомогне, заедно с всичките отделни регистрови компоненти в същата, за вземане на съответни навременни решения от страна на щаба и на публичните власти”, каза още Росен Желязков.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Поредната идиотщина ...

06.04.2020 09:35:20

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.