• 07 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8001
  •  GBP / BGN 2.2986
  •  CHF / BGN 2.0190
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

ВиК Шумен ще внедри географска информационна система

ВиК Шумен ще внедри географска информационна система

/КРОСС/ ВиК - Шумен ще изгради и внедри Географска информационна система /ГИС/. Договорът е подписан на 21.04.2021 г, а срокът за изпълнение на проекта е 12 месеца и се финансира от програма „Околна среда" на ЕС

ВиК - Шумен ще внедри в работата си географска информационна система, която се планира да бъде изрградена и въведена в експлоатация не по-късно от 21.12.2023 г. Проектът е насочен към по-ефективно
управление, експлоатация и поддръжка на ВиК мрежите и съоръженията.
Целта е новата географска информационна система да се превърне в информационното ядро на дружеството и да улесни и работата с клиентите.
Проектът има за цел създаването на единна унифцирана корпоративна система за управление на съоръженията на дружеството, която съдържа информация за водопроводите и каналите, както и останалите ВиК съоръжения до ниво елементи като видове тръби, кранове, шахти и др.
Географската информационна система дава възможност за съхраняване и осигуряване на информация за ежедневната дейност по експлоатацията и поддържката на ВиК мрежите и задачите, които изпълняват екипите.
„ Изграждането и въвеждането на географската информационна система ще постави управлението на дружеството и оперативната ни работа на съвременно ниво и ще ни даде възможност да планираме и изпълняваме нашите дейности много по-ефективно като в същото време подобри значително работата с клиентите ни. Така ще се намали възможността за човешка грешка и ще се подобри качеството на данните, защото се въвеждат унифицирани бизнес процеси. Важна „придобовка" от изграждането на ГИС е възможността да се използват т.нар. „исторически данни", т.е. информация от минали периоди, свързана с експлоатацията и поддръжката на активите", каза Жанета Панайотова, управител на ВиК - Шумен. „ Проектът се
финансира от Програма „ Околна среда" на ЕС".
Изпълнението на ГИС поставя и редица предизвикателства като оскъдната или липсваща информация за подземната инфраструктура, както и доколко точна е съществуващата. ВиК - Шумен разполага със значителен обем информация за своите активи и чрез въвеждането на системата ще има възможност да се прецизират данните за тях. Съществуващите съоръжения ще бъдат обследвани, трасирани и идентифицирани като се използват специализирани уреди и апаратура.
Географската информационна система ще притежава функционалности, които дават възможност за подобряване на организацията и изпълнението на оперативната и инвестиционна дейност на дружеството. Едновременно с това функционалностите ще улеснят значително обслужването на клиентите и контактите им с дружеството.
Системата предлага възможност за интерактивна комуникация с клиентите. Те ще имат възможност, след регистрация, сами да регистрират сигнали за екслоатационни събития. Сигналите ще бъдат разпределяни и обработвани, като потребителите ще бъдат уведомени за работата по сигнала, както и ще могат да получават и изпращат обратна връзка чрез системата и чрез използване на електронна поща. Функционалността за регистриране и проследяване на сигнали включва възможности за следене на срокове за реакция и обработка на сигнали; уведомяване по електронна поща; даване на уникален идентификатор на сигнала, който ще бъде използван при комуникацията с клиента, подал сигнала и др. Подобни функционалности дават възможност за сериозно намаляване на времето за локализиране и отстраняване на авариите и осигуряват по-стриктен контрол върху сроковете и качеството на работа.

С цел законосъобразното обработване на лични данни на клиенти на дружеството, подали сигнал за авария, модулът ще съдържа подходящи технически и организационни мерки за защита на данните, и интегриране на необходимите гаранции в процеса на обработване, в съответствие с изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на личните данни на физическите лица.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.