• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Проф. Олег Асенов: Основният проблем в старта на тол системата е свързан с трудностите на хората

Проф. Олег Асенов: Основният проблем в старта на тол системата е свързан с трудностите на хората

/КРОСС/ "Основният проблем в старта на тол системата е свързан с трудностите на хората да си избират по картата правилните маршрути", каза проф. Олег Асенов, член на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“, в интервю за предаването „Тази сутрин“ по БТВ.

„Опитваме всички обаждания, които получаваме до кол центъра, да ги обобщим и да можем да подобряваме тол системата в първите дни, в които стартира. Кол центърът работи 24 часа специално за старта на системата и изпраща и до мен какви са възникналите проблеми и какво трябва да се подобри.

Основният проблем в старта на тол системата е свързан с трудностите на хората да си избират по картата правилните маршрути, защото картата е разработена на базата на пътната мрежа с класификация на пътищата, а се оказва, че водачите не познават тази класификация.

В момента това се опитваме да направим – колкото се може повече говорящи съобщения да дадем, за да може, когато те избират точка на интерес, за да може да се намери по-лесно маршрутът“, посочи Асенов.

„Една маршрутка карта се издава между две и пет минути. Това означава обработка на около 300 автомобила на час. При 24 часа можем да си представим какво голямо количесто автомобили е това, при положение, че 8000 е максималният транзитен трафик, от който вчера ние сме покрили на ГКПП-тата сме таксували 6900 транзитни автомобила.

До 21.00 часа през пунктовете за продажба са продадени 1764 карти, а в терминалите за обслужване на ГКПП са продадени 4983 карти“, каза още той.

По думите му всеки, който не е сложил бордово устройство, когато премине през тол контрола на терен, бива спиран и тол контролът му асистира и го насочва да си закупи маршрутна карта.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Няма кой да мисли!

06.03.2020 08:57:04

Анонимен

Основният проблем и тук е липсата на професионализъм у чиновниците и на човещина у тях и у политиците!

06.03.2020 08:56:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.