• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Слави в политиката - толкова плоско и привидно

Слави в политиката - толкова плоско и привидно

/КРОСС/ Слави обяви, че ще върне мандата за съставяне на правителство, но предложи премиер за пример (според него) - шахматистката Антоанета Стефанова. Ходът му беше по-скоро очакван, но доста хора имаха надежди, че нещата могат да се развият не толкова плоско и привидно.

Всички изводи и предположения в този текст са анализ на налични към този момент публични факти, знаци и намеци. Не можем да предположим със сигурност какво има в главите на сценаристите - и тук нямам предвид само видимите.

При всички положения, каквито и илюзии да сме си правили, фактите казват следното: "Има такъв народ" обра огромно количество протестен вот. Ако Слави беше казал, че без мнозинство няма да прави правителство, тези гласове биха отишли другаде - в партии, които наистина биха се опитали да променят нещо в логиката и системата на управление на страната.

Слави Трифонов (каквито и да са били намеренията му) подмами голяма маса хора, които сега се чувстват излъгани, обезверени, прелъстени и изоставени.

Избирателите на ИТН не видяха никога "лидера" си, не чуха и дума от него от онова излъчване по анцуг насам, десетина дни преди изборите.

Той не им каза какво мисли, не им каза какви са близките цели на партията, която основа и привидно управлява.

С триста зора, пет дни закъснение и с половин уста, им благодари за подкрепата. Не стана ясно - а е важно да стане - провел ли е Слави Трифонов консултации с останалите две управляващи (по Борисов) партии - "Изправи се! Мутри, вън!" и "Демократична България", и ако да - как са протекли, а ако не - защо не е провел. 

Не стана ясно и дали е водил разговори с БСП и ДПС за рамките на евентуална подкрепа, ако да - какво са поискали от него, а ако не - защо не.

Не става ясно (в този контекст) какви са "зависимостите" (според собствения му фейсбук пост) - "Подкрепа от тези партии означава зависимост".

Ако се съди по коментарите под поста на Трифонов във Фейсбук - на следващи избори, на които ще търси мнозинство, няма да може да разчита и на половината от досегашните си избиратели.

Като дръпнем чертата, работата прилича на уговорен мач, в който играчите се преструват, че играят, но във второто полувреме им писва дори и да се преструват и просто се мотаят по терена. Ако продължим футболната аналогия, Слави играе като подкупен защитник, който пропуска уморените нападатели на противника да бележат голове.

На този фон Борисов (си мисли, че) изглежда институционален, силен, опитен и незаменим. Дори облече риза и сако.

На този фон лесно се комуникира, че партиите от опозицията (по Борисов - "управляващите") не стават за нищо, че "тая работа не е като оная", и в парламента само се "дърлят". Послания, които често сработват за потъналия в бит и недоимък народ.

И накрая, не виждам защо се харчат пари за субсидии на обществените медии, след като най-обичаните чеда на народа използват Фейсбук, за да направят политическите си решения публично достояние.

Автор: Асен Григоров, https://boulevardbulgaria.bg

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Богомил Бонев

КОЛКО ПЪТИ СЛЕД МАДРИДСКИЯ МОШЕНИК ТРЯБВА ДА ВИ ИЗЛЪЖАТ, ЧЕ ДА ПОУМНЕЕТЕ. НЯМА ТАКЪВ ТЪП НАРОД Началото на прехода. Масово политици, които тогава бяха с бели хавлиени чорапи, плетени жилетки и неизкореним диалект, пишат мемоари и си пазаруват история. По-скоро я крадат фалшива. Това Циганина, това Пешо, даже Роско, който е спал по „паркинзите“. Забравих мръсните бради. А аз помня този преход като унищожени кинотеатри, превърнати в бинго зали. Пълни с бабички реститутки. И, минавайки отпред, чуваш приглушен секси глас да съобщава едни цифри. Съблазнява реститутите. Така дойде капитализЪма. Първите „предприемачи“ бяха описани преди това в „Опасен чар“. После дойдоха лепенките на всеки бизнес. И се появи Тиквата на небосклона. Като масажист на уши. Когато не ходи по магазините с лепенки да ги съветва с бухалка. И амбициозен слуга на мутрите. Които после изтреби. За да ни се подиграва сега. … На разсъмване все по-ясно става, че Слави играе с ДПС. Неговите марионетки няма как да го разберат. Защото не си дават сметка, че всичко се финансира от едно дебело момче. Само предложението за абсурдното гласуване на хората в Турция е достатъчно, за да се светнете. Да, в групата му има и свестни хора. Никой от тях не знае откъде идват парите. Идват от новия инженерен проект на задкулисието. Дубай, Южна Африка… Няма значение. Славчо е аватар на мутрите от прехода. И сега е в проект да ги съхрани. Ако има грам акъл това народно събрание, не трябва да приеме нито една скапана идея на ИТН. Защото най-токсични са те. Тези, които са слугували на мутрите. Ама не било вярно. Последното доказателство е напълно блюдолизкото интервю на Славчо с Бойко. Пълен позор. И тоя мушмул ще ми се прави на мъж. Съжалявам всички измамени. Колко пъти след мадридския мошеник трябва да ви излъжат, че да поумнеете… Няма такъв тъп народ.

29.04.2021 15:00:24

Анонимен

Слави, Слави, ти изглежда мисиш, че „суверенът“ е съставен от шарани и баламурници, на които ще можеш да продаваш чалгаджийски номера и Ку-Ку бенд.

28.04.2021 21:48:01

Анонимен

Как не се разбра едно просто нещо. Трифонов нямаше намерения за такъв резултат, че и да сглоби правителство. Той търсеше само някаква субсидия за да подсили ТВ канала си, досущ като Светлю с (боли ме гъза) Той никога не е имал партия каквато по дефиниция трябва да бъде, не е мислил и да създава правителство, щото трябва да разполага с кадри, каквито няма. Беше тръгнал да прави Кастинг, не става така тая работа. и след няколко дни, натиснат от очакванията посочи една висока личност, нямаща нищо общо с политиката. И един Айнщаин да хванеш, президент и премиер не става. Позволи на свинушника да се подпичква с него по най-хамалски начин и обществото търпи. Чупим всички рекорди по простотия, за хамалския език да не говорим, че и непрекъснато се правим на аборигени. Верифицирано, така ще отговорят честно половината ни политически (сили) щото проверката простее.

28.04.2021 02:25:44

Радослав Бимбалов

Отхвърлянето на този мандат по възможно най-лековатия начин е проява на слабост, не на мъжество. За мое огромно съжаление – Слави Трифонов също като Борисов е спрял в 90-те. Антоанета Стефанова – дамата, обявена за кандидат-премиер от него заслужаваше много повече уважение от това, което получи. Не може с един пост да обявиш своя кандидат за премиер, казвайки за него две неща – че владее 5 езика и е световен шампион по шах. Мисля, че беше обидно, което е още един от лошите модели на подражание. Образът на Трифонов се превръща в грозно подобие на общуването на Борисов. В най-важните за изборите дни той по абсолютно същия начин комуникираше с хората, а те искаха да го видят, да го чуят, въпреки че знаят за здравословните му проблеми. Сегашното му поведение показва липса на човешка мъдрост.

28.04.2021 02:21:16

Анонимен

Секви аналНизатори ръсят в последните дни. Впоследствие се покриват и мълчат, защото нищо от изръсеното не се случва. Та така до следващия път!

27.04.2021 22:02:04

Анонимен

Следващият парламент трябва да обяви окончателния край на "демократичната" диктатура на ББ-ГЕРБ и на всички видове популизъм. Завръщане към демократичните институции и правовата държава!!!

27.04.2021 17:57:42

Анонимен

Колко шаранчета се оплетоха в мрежите на Учиндолския "рибар" колко ха ха ?

27.04.2021 14:15:12

Анонимен

Къде са „юнаците балкански“ т.е. честните новинари да напишат, че Слави, който преди 3 години обеща 1. Мажоритарни избори 2. Парламент от 120 депутати 3. 1 глас =1 лв., сега безсрамно и арогантно се изплю над 600 000 вярващи наивници подписали за Референдума и 500 000 гласували за него с надежда, че ще промени нещо. Блажени са вярващите баламурници!

27.04.2021 11:18:41

Анонимен

Продължавам да харесвам Слави като човек, говорещ истини. За съжаление проявява наивност и склонност към утопии. ИТН искаха да са гласовите опозиция, осъзнавайки че нямат капацитет да управляват. Дебел Боко изобщо не е вариант и ако някой допусне той да реанимира, ще последва революция.

27.04.2021 07:02:53

Велизар Енчев

Току-що картите паднаха!СЛАВИ ТРИФОНОВ ДЕМОНСТРИРА ПРЕЗРЕНИЕ КЪМ НАРОДА И ИГРАЕ ЗА ЧЕТВЪРТИ МАНДАТ НА ГЕРБ. ИТН ще върне мандата, защото пази гърба на Борисов, сляпа е за златните кюлчета в Бояна, отказва ревизия на властта и дава втори шанс за нов мандат на ГЕРБ и патриотарските му патерици. Шоуто предаде протеста. Промяната се изроди в подмяна.

26.04.2021 23:47:55

Анонимен

Доста интелигентен анализ. Обърнете внимание и на анализа на Илиян Василев във Фрогнюз - доста различен, но не по-малко интелигентен. Всичко зависи и от гледната точка - национална, партийна или корпоративна. Наред с това и всички конспиративни теории и напъни, както и фейк-новините.

26.04.2021 20:38:06

БСП

С връщането на мандата Слави Трифонов провали възможността да се разгради модела Борисов. От партията ИТН хвърлят държавата в хаос и осигуряват връщането на ГЕРБ. Отказът да подкрепят мораториума даде възможност Борисов да се окопае във властта. Връщането на мандата блокира актуализацията на бюджета с осигуряване на средства за здраве, икономика и социални мерки. Действията му блокират приемане на Плана за възстановяване и устойчивост. Целят единствено промени в Изборния кодекс за овладяване на ЦИК и увеличаване на секциите в чужбина, с което помагат на ДПС. Промяната се оказа подмяна. Задкулисието се прероди в нов образ.

26.04.2021 18:13:29

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.