• 30 Май 2024 |
 •  USD / BGN 1.8015
 •  GBP / BGN 2.2975
 •  CHF / BGN 1.9742
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 24°C

Сливен е домакин на Националната научна конференция за ученици

Сливен е домакин на Националната научна конференция за ученици

/КРОСС/ Между 18 и 20 април в Сливен ще се проведе детска научна конференция - „Предприемачеството през погледа на младите хора - възможности и мечти".

На нея ще се представят 29 доклада на ученици от цялата страна, одобрени след подбор от над 150 кандидатури. Най-младият участник в конференцията е на 15 г., а най-възрастният сред делегатите е 18 г.

Събитието, вдъхновено от възможността да се даде силен старт на младежи, е част от календара за отбелязване 15 години СОНИК СТАРТ и 75 години ПГИ "Проф. д-р Димитър Табаков" и се провежда в периода 18-20 април 2024 г.

Научната конференция има за цел да насърчи младежкото предприемачество като срещне ученици от различни икономически области в България. Създавайки пространство, в което да представят своите иновативни бизнес идеи, да бъдат подкрепени от опитни ментори, да участват активно в дискусии и работни сесии по групи, да обменят знания и мечти, организаторите от СОНИК СТАРТ и ПГИ вярват, че ще открият нови потенциали в пътищата и възможностите за растеж и развитие на младежите.

Форумът е под патронажа на проф. д-р Галин Цоков, министър на образованието и науката, под егидата на Стефан Радев, кмет на община Сливен и с подкрепата на академичната общност в България.

Ментори на форума са хабилитирани лица от изтъкнати висши учебни заведения у нас, проф. д-р Спартак Керемидчиев от БАН, проф. дгн инж. Димитър Синьовски, доц. д-р Офелия Кънева от ВСУ Черноризец Храбър и
Румен Стоилов.

Научната конференция представя 29 доклада на ученици от цялата страна, одобрени след подбор от над 150 кандидатури. Наи -младият участник в конференцията е на 15 г., а наи -възрастният сред делегатите е 18 г.

Конференцията в Сливен надгражда първото събитие Национална научна конференция „Предприемачеството през погледа на младите хора - възможности и мечти", проведено в град Левски 18-20 септември 2023 г. отново под патронажа на Министъра на образованието и науката, и с ментори проф. д-р Огнян Герджиков, проф. д-р Спартак Керемидчиев, доц. др Офелия Кънева и Димитър Томов.

Прес-конференцията за научния форум ще се проведе на 18 април 2024 г. от 10:30 часа в град Сливен.

По този повод на 18 април 2024 г. от 10:30 часа в град Сливен ще се проведе и пресконференция.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.