• 24 Септ 2021 |
 •  USD / BGN 1.6695
 •  GBP / BGN 2.2877
 •  CHF / BGN 1.8058
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 4°C

Водният проект на Сливен бе обсъден на среща в МРРБ

Водният проект на Сливен бе обсъден на среща в МРРБ

/КРОСС/ В Министерството на регионалното развитие и благоустройството се проведе работна среща с представители на „Водоснабдяване и канализация - Сливен" и „Български ВиК холдинг" по актуални въпроси, касаещи водния проект, изпълняван в община Сливен. От страна на МРРБ участие взеха заместник-министър Валентин Граматиков, съветниците на регионалния министър Атанас Паскалев и Николай Ганев, Весела Начева - директор на дирекция „Търговски дружества и концесии", Иванка Виденова - директор на дирекция „Водоснабдяване и канализация".
„Стремим се да ускорим процесите във ВиК отрасъла така, че водата, която се ползва за питейно-битови нужди, да бъде с необходимото качество и на приемлива цена", подчерта заместник-министър Граматиков.
По време на разговорите беше представен напредъкът на ВиК-Сливен във връзка с изпълнявания проект по ОПОС 2014-2020 по отношение на довеждащите водопроводи и пречиствателната станция в града. От срещата стана ясно, че се обжалва единствено обществената поръчка за довеждащия водопровод до пречиствателната станция, като всички останали поръчки, свързани с изпълнение на проекта са приключени и за обектите има издадени разрешения за строеж.
Участниците дискутираха още и необходимостта от допълнително финансиране за подмяната на водопровода в квартал „Речица" и евентуален вариант за изпълнението му на етапи, предвид липсата на необходимото финансиране.
Акцент в разговорите бяха затрудненията, които ВиК дружествата изпитват по отношение нарастващите цени на електроенергията и необходимостта от намиране на решение със съвместни усилия на заинтересованите страни и институции.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2021 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.