• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Поредица от случаи на агресия срещу медици в Русе

Поредица от случаи на агресия срещу медици в Русе

/КРОСС/ Поредица от случаи на агресия срещу медици в Русе. След като от Нова телевизия вече разказаха за саморазправата между Венцислав Ангелов - Чикагото и общопрактикуващ лекар в русенското Ново село, днес от телевизията показаха още един подобен случай. Двама мъже и една жена в неделя нахлули в COVID отделението на Университетска болница „Медика”, един от мъжете блъскал лекар, ударил и душил охранителя и заплашвал с убийство медицинския персонал.

В 11:20 ч. нахлуха две лица на средна възраст и още едно след това - вероятно за тяхна подкрепа. Създаваха доста сериозно напрежение - с обидни думи спрямо нас. Охраната беше след мъжа и при опита да го изведе - той започна да ни обижда, че ако определен пациент не излезе жив ще ни убие всички. Стигна се и до физическа саморазправа. Към мен агресията беше предимно вербална. Но хвана охраната за шията и го удари два пъти по гърдите, разказа д-р Станислав Павлов. Медикът посочи, че нападателите избягали преди да дойде полицията.

Административният директор на болницата Алисе Муртезова си обяснява проявената агресия с нагласите в обществото спрямо коронавируса. В момента то е толкова разделено на вярващи и невярващи в COVID-19, на вярващи и невярващи във ваксините. Почти всекидневно обясняваме, че пациентът има коронавирус и има нужда от грижи. Също така пациентите идват за помощ много късно през тази вълна, обясни тя.

Муртезова уточни, че в лечебното заведение ще се вземат допълнителни охранителни мерки. Психолози вече работят не само с пациентите, но и с работещите в COVID отделението медици. Тя посочи, че за пръв път лекарите в „Медика” получават заплахи за убийство и досега такъв тип саморазправа не е имало.

Административният директор заяви, че ситуацията е динамична. В реанимация свободните легла са само две от общо 46. Поемаме и случаи от други области. Много често идват пациенти от Свищов, Силистра, Търговище и Разград. Имали сме случаи при предходната вълна, когато са ни карали болни и от Южна България, добави Муртезова. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.