• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Премиера на „Всички страхотни неща” в лятната програма на Народния театър

Премиера на „Всички страхотни неща” в лятната програма на Народния театър

/КРОСС/ Народният театър „Иван Вазов" продължава лятната си програма на открито с премиерата на „Всички страхотни неща" от Дънкан Макмилан. Оригиналното заглавие на пиесата на известния британски драматург е "Every brilliant thing".

Представлението е моноспектакъл на актьора Бойко Кръстанов, който е поканил Владимир Пенев да го режисира в първата му самостоятелна изява на сцената.

„Аз много харесвам Бойко като актьор, мисля, че той е един от най-значителните млади актьори, които имаме, с много сериозно отношение към работата. Спектакълът е една съвсем нова форма, жанр, в който ние нямаме традиции - близо е до stand-up комедията, до импро театър, до интеракция с публиката, прилича на инсталация също така. Това не е театър в традиционния смисъл на думата и който дойде и го гледа, ще преживее нещо изключително приятно, убеден съм. Това е нещото, което мисля, че трябва да се прави в условията на коронавирус, карантини и затруднения при живия контакт с публиката. Защото представлението - такова, каквото сме го направили с Бойко, може да се случи на поляна, може да се случи рано сутрин, може да се случи много късно вечер, може да се случи навсякъде", сподели Пенев в интервю за предаването "Артефир" на програма "Христо Ботев".

Първите срещи на представлението с публика са на 3, 4 и 5 юли. Тогава то ще се играе на малката сцена на открито „Зад театъра", а официалната премиера ще бъде наесен - с надеждата, че тогава театрите ще могат да работят нормално и на закрито

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.