• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Нов шпионски скандал с руски дипломати в България

Нов шпионски скандал с руски дипломати в България

/КРОСС/ Нов шпионски скандал в България. Прокуратурата с данни за двама руски дипломати, събирали информация за модернизацията на армията ни. Министерството на външните ни работи ги обяви за „персона нон грата" и те трябва да напуснат страната до 72 часа.

На мен ми се иска да погледнем този пореден скандал от друг ъгъл. На първо място за мен е важно дали тази информация е получена от чужди служби, защото моето вътрешно убеждение е такова - и тези чужди служби са оказали огромен натиск върху нашите служби, правителството и главния прокурор да предприемат конкретни действия. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Николай Ненчев, бивш министър на отбраната. Това съм го казвал неведнъж, неведнъж съм говорил и за опит от страна на Русия да интервенира във вътрешните работи на България и по-конкретно в Министерство на отбраната, добави той. Винаги съм защитавал тезата, че българските служби трябва да бъдат по-активни.

Много вероятно е целия този скандал да спре до едни реципрочни действия от страна на руското външно министерство и до там, коментира още Ненчев. Мен ми се иска още една крачка в тази посока - външният министър е добре да изпрати една протестна нота до нейния колега. Министър-председателят и министърът на отбраната също трябва да предприемат конкретни действия, защото сбъдват се най-мрачните ми прогнози, свързани с много силна интервенция от страна на Русия в България, което е още по-опасно и това вероятно е много лош сигнал към нашите партньори, заяви още Николай Ненчев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Поредният фейк срещу Русия. Или пък са се уплашили от мощта на щиковете ни, начело с такива като Ненчо???

24.09.2020 10:28:58

Анонимен

Този не беше ли забъркан в каквито си искаш скандали. Идиот и половина. . Повръща ми се от него и от подобните нему партньори. Повръща ми се от слугинажа. на цялото ни правителство и голяма част от т. н. политическа класа. Преди някои целуваха задниците на руснаците. Сега -целуват задниците на западняците и основно американците. Кога най-накрая ще имаме истинска независимост. Бах мааму, тоя идиот кръсти интервенция събирането на данни за модернизацията на бг армията. То първо такава вече няма. Второ, ако я има то тя няма оръжие освен личното. Вместо да използват дипломация за да намират общи точки, дебили подобни на този, през цялото време търсят под вола теле, просто за да обърнат внимание на себе си. То и медиите са виновни, че им дават трибуна. Ако тиражирате скудоумието на някого, съответно и вие започвате да изглеждате неадекватни. Представянето на различни гледни точки няма нищо общо. Иначе скоро ще ви се наложи да публикувате и педофилска апологетика.

24.09.2020 09:25:46

Анонимен

После прокурорът лош,а той просто си е гледал работата.

24.09.2020 08:15:37

Отклоняване на вниманието от протестите срещу Шайката.

24.09.2020 08:15:33

обаче

кои са българските държавни служители,съучаствали в шпионската дейност на двамата руски дипломати.

24.09.2020 08:15:01

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.