• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Наоми Кембъл: Претърсиха ме в България, защото съм "черна"

Наоми Кембъл: Претърсиха ме в България, защото съм "черна"

/КРОСС/ Наоми Кембъл е останала разочарована, след като е почувствала, че е била претърсена от служител на летището в София само защото е чернокожа.

Супермоделът смята, че проверката на летището е била свързана с цвета на кожата й, когато е била спряна миналия месец от служители на терминала за пристигащи на Летище София, докато е пътувала за модни снимки в София, предава The Mail on Sunday.

Източници твърдят, че 52-годишната Кембъл е била "много разстроена" от случилото се на 19 май, след като пристигнала за тридневното работно пътуване.

Не е ясно дали персоналът, който е поискал да претърси вещите й, е бил сред служителите на летището или на частна фирма.

По-късно Наоми Кембъл е била видяна да излиза от летището с бейзболна шапка и чанта в ръката си, преди да бъде откарана до луксозен хотел в София.

Нейният говорител казва, че супермоделът е бил на посещение в София за изпълнение на работни задачи.

"Наоми беше много разстроена. Целият инцидент й се отрази ужасно. Тя пътуваше за снимките на вълнуваща фотосесия, която очакваше с нетърпение, но това малко помрачи времето й, прекарано в София", разкрива приятел на супермодела.

Расовото профилиране исторически се отнася до подозрение, насочване или дискриминация срещу лице въз основа на неговия етнически или религиозен произход, както и националност. През последните години се използванай-вече, когато се правят стереотипни предположения заради цвета на кожата на човек, отбелязва още британското издание.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.