• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Георги Георгиев, СОС: Предлагаме реформа за преместваемите обекти в София

Георги Георгиев, СОС: Предлагаме реформа за преместваемите обекти в София

/КРОСС/ Предлагаме цялостна реформа на начина, по който се поставят, контролират и премахват преместваемите обекти в София, предвиждаме не само ясни правила, а и контролен механизъм, заяви в "Още от деня" председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

"Всеки районен кмет ще трябва ежемесечно да извършва проверка на всички преместваеми обекти в своя район. Правилата създават много ясно разписан механизъм на носене на отговорност, което е ключово и липсваше в уредбата до момента", уточни той.

Той изтъкна, че има няколко вида преместваеми обекти и според това какви са те, е предвидено как те могет да бъдат захранвани, така че да не се стига до инциденти. Предвидените глоби за неспазване на разпоредбите са много сериозни, като максималната е 50 000 лева.

Изключва се временно подаване на електрическа енергия до даден обект. След въвеждане в експлоатация на даден павилион или будка, тогава съответните електроразпределителни дружества имат право да изградят съответните връзки, които пък влизат в процеса на проектиране, отбеляза Георгиев. По думите му това ще предотврати възможността за злоупотребата с право.

"Ние предвиждаме да глобяваме не само ползвателя, който се укрива, сменя адреси и ни вкарва в продължаващи години съдебни саги, а предвиждаме много по-улеснен начин за премахване на тези мобилни съоръжения веднага със специализирано оборудване на Общината. В рамките на деня т.нар. мобилка да бъде премахната в 21:00 часа, когато е краят и не би трябвало да остава да нощува, да зимува или т.н. и да пребивават в парковете", допълни Георги Георгиев.

Над 320 са незаконните обекти в София, каза той. Половината от тях вече са премахнати, другата половина са в процес на премахване.

"Предстои този регламент да бъде обсъден със засегнатите страни, нещо, което вече беше направено на предварителен етап. След като бъдат проведени съответните разговори, вероятно в края на март тези предложения да бъдат приети и от началото на април да влязат в сила", смята председателят на Столичния общински съвет.

Георгиев съобщи, че миналата седмица е издадена виза от главния архитект на София за възстановяване на Драгалевския лифт от първа станция до "Бай Кръстьо". Процесът започва по-бързо, акцентира той и е благодарение на дълга и упорита работа на екипа на Столична община. Драгалевският лифт се предвижда в рамките на тази година да започне да функционира.

Ще бъде възстановен и Княжевският лифт, който е лична кауза на кмета на София. Комисия в район Витоша работи по това да бъдат дадени предписания на собственика за възстановяване не само на долната и на горната станции, а на целия лифт, увери той, но отбеляза, че сроковете за лифта зависят от това дали собственикът ще обжалва предписанията.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Марио

Вместо да се чудят какви глупости да измислят от Столична община, нека да намерят законов начин да позволят подмяна на всички стари лифтове горе на Витоша!

26.01.2022 14:35:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.