• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Разтопен асфалт полепна по гумите на автомобили в София

Разтопен асфалт полепна по гумите на автомобили в София

/КРОСС/ Ремонт в София предизвика вълна от гневни реакции. Разтопен асфалт полепна по гумите на десетки автомобили в квартал „Сухата река". Наложи се дори градският транспорт да бъде спрян заради течните улици в квартала. Проблемът е в размекнал се битум. С него са запълвани фуги през есента. Заради високите температури обаче той се е разтопил.

През октомври и ноември тук са били запълвани фуги. Тази манипулация се прави всеки сезон, преди настъпването на зимата. Целта е да се отстрани възможността за нахлуване на вода в пукнатините и образуването на големи дупки, заяви Тодор Василев - представител на фирмата изпълнител. По думите му това е процедура, която е практика за цяла София. Ние отговаряме за зоната, в която влизат районите "Подуяне", "Оборище" и "Кремиковци", каза той.

Това, което установихме вчера бе, че ремонтът, който е правен преди повече от 8 месеца, е извършван през нощта с цел да не се затруднява движението. Възможно е да се поставен повече материал и поради по-хладното време той може да е стегнал преди да е нанесено каменното брашно, посочи още Василев.

Според него процедурата, като стъпки, е напълно спазена. "Поставени са всички необходими материали, категоричен бе той.

Независимо от това кога е извършвана операцията, ние правим ежемесечен контрол. Той се провежда както от наши надзорници, така и от специалисти от нашите отдели, каза представител на Столичната община. Към онзи момент, когато температурите са били ниски, всичко е било наред. Към този момент обаче, ние ще преразгледаме ситуацията и съобразно договорите ще наложим максимални финансови санкции, категоричен бе той. По думите му фирмата изпълнител е една от най-надеждните и с нея Столична община е имала минимални проблеми досега.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ами, напротив! Има значение. Заглавието е подвеждащо - разтопен асфалт, а в статията е упоменато, че проблемът е в битума-субстанция за запълване на фугите. Къде е разтопения асфалт??? Много е лесно да напишеш малоумно заглавие, а после лекинко да вържеш новината с истинския причинител. Това е неправилно отвсякъде, но такава е съвременната преса.

12.05.2020 21:44:16

Анонимен

Какво значение има, дали е асфалт или битум? Втечнени ли са улиците - втечнени са! Съсипани ли са гумите на хората - съсипани са! Вместо да се запитаме, защо става така - седнали сме да спорим дали е врат или шия! Що за съставка е това, която се втечнява при някакви си 30 градуса?!? Разбирам да бяха 45 - 50-градусови жегите, тогава - да! Но, сега, при първото затопляне? Ненормално е!

12.05.2020 16:55:06

Анонимен

Така е при герберастката крадла Фандъкова с разтопения й мозък...Сега да го духат всички, които гласуваха за тая селянка.

12.05.2020 15:22:22

Анонимен

Не е разтопен асфалтът, а битума! Глупаво е заглавието, ама лови декиш...

12.05.2020 12:54:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.