• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Деян Николов: Планираме да постигнем баланс в територията и нейното разрастване

Деян Николов: Планираме да постигнем баланс в територията и нейното разрастване

/КРОСС/ Кандидатът за кмет на София, издигнат от „Възраждане" вижда перспектива пред София да бъде модерен град с модерна инфраструктура. На отворена среща в район "Овча купел" той сподели с присъстващите столичани, дошли да се видят с него виждането му за развитие на града.

„С екипа ми предвиждаме Нова транспортна схема за обществения транспорт, осигуряваща свързаност на крайните  квартали с центъра на града, защото София не е само централната част и е справедливо и живущите в по-крайните райони да имат добра транспортна свързаност с всички части на София.

Така ще осигурим удобство на софиянци и по-добра оптимизация на личното им време в ежедневието им изпълнено с ангажименти. Направили сме подробни разчети, според които е възможно метрото да се използва безплатно от всички софиянци.

Ще го постигнем, докато решаваме един друг проблем за софиянци - паркирането в центъра на града. За всички живущи в синята и зелената зона ще осигурим по едно безплатно място и по едно на преференциална цена. За всички  останали ще завишим  малко цената на паркирането в двете зони.

Ще изградим буфени паркинги обаче, на които да могат да паркират и да се придвижат пеш или с безплатното метро например. 

С екипа ми сме категорични, че синята и зелена зона не бива да се увеличава повече, така че с предложените от нас мерки постигаме решението на няколко проблема. Постигаме оптимизация на трафика и респективно намаляваме вредните емисии, с което постигаме по-чист въздух за софиянци, осигуряваме възможност за по-лесно паркиране в центъра на София, по-добри условия за паркиране на живеещите  в центъра, които заплащат веднъж данък за МПС и веднъж такса за синя или зелена зона.

С това към момента те са облагани двойно и този рекет на софиянци, налаган от Общината  трябва да се премахне.   Планираме още завършване на Южната дъга на околовръстното шосе и реализиране на проекти за скоростни отсечки от западна и северна София до центъра на града, както и изграждане на кръстовища на две нива по ключови пътни артерии на града, с което допълниелно ще намалим трафика и ще улесним придвижването за всички софиянци. .

"Екипът ми работи активно и по възможностите за финансиране чрез новия програмен период на Европейския съюз на ремонт на улична инфраструктура - тротоари, междублокови пространства и улици. В момента в София, като изключим до известна степен централната част, те са в окаяно състояние.

Това не е справедливо разпределение на ресурсите, защото всички столичани плащат данъци, а не всички имат добра инфраструктура. Едни ходят по тротоар със счупени плочки, а при други се ремонтира, после има ремонт на ремонта. Искам да възстановя справедливостта в тази посока, в разпределението на ресурсите на града. Искам да възвърна справедливостта за всички софиянци. Това може лесно да се постигне след анализ и оптимизация на бюджета и премахване на корупционните практики в обществените поръчки.

Вече споменахме за играждането на буферни паркинги, но паркоместа в районите на София  масово липсват. Паркоместа в районите на София  масово липсват. Например в район „Витоша", „Младост", „Люлин", който вече също се пренаселва, а и на много други места.

Ето защо е необходимо,  където е възможно да се изградят паркинги върху общински имоти, както и да се завиши контролът, върху новото строителство, да се спазва изискването във всяка сграда да има осигурени паркоместа за всеки живущ, да се спрат корупционните практики.

Планираме да постигнем и баланс в територията и нейното разрастване,  като осигурим възможност за инвеститорите да изградят нов квартал в северната част на София,  с подсигурена инфраструктура и преференциални условия, които да предизвикат инвеститорски интерес. За да може по-лесно  гражданите да общуват с управляващите ги и   да участват реално и ефективно в управлението,  ще дигитализираме ефективно  административните услуги с проект "Столична община на една ръка разстояние".

В момента между управляващите и управляваните има огромна пропаст, липсва комуникация и това допълнително задълбочава проблемите в София, които и без това са много и пряко влияе на качеството  на живот в града", каза кандидатът за кмет на София, издигнат от „Възраждане" на отворена среща в район "Овча купел".  

 

Възраждане е с номер 42 в бюлетината

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.