• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

МО в БСП – София: 8-и март е символ на признание пред постиженията на жената

  МО в БСП – София: 8-и март е символ на признание пред постиженията на жената

/КРОСС/ Преди 112 години е отбелязан първият Международен ден на жената. Започнал като гражданска и политическа проява на борещите се за по-добри условия на труд и равнопоставеност работнички, днес 8-и март е символ на признание и преклонение пред множеството социални, икономически, политически и културни постижения на жената. Това се казва в позиция на Младежкото обединение в БСП - София.

Младите социалисти подариха 112 рози на жени в центъра на столицата. В инициативата взеха участие и членовете на МО в БСП - София, които са кандидати за народни представители - Димитър Главинов, Николай Бериевски и Георги Ангелов.

Броят на цветята символизира годишнината от първото честване, както и прави препратка към телефон 112, на който най-често се подават сигнали за домашно насилие над жени.

„Наложително е и активното възпитание и обучение на подрастващите генерации в уважение и признателност към женския пол, тъй като предаването на познания и личния пример са основополагащи при изграждането на едно морално и принципно общество. Ние от Младежкото обединение на БСП - София, заставаме зад жените, пострадали от домашно насилие и осъждаме всички посегателства срещу тях", считат от МО в БСП - София.

„Честит празник на всички жени. Бъдете горди майки, сестри, съпруги и приятелки", пожелават в заключение младежите от Софийската организация на партията.

Пълният текст на позицията:

ПОЗИЦИЯ

на Младежко обединение в БСП - София

по повод честването на Международния ден на жените

Преди 112 години е отбелязан първият Международен ден на жената. Започнал като гражданска и политическа проява на борещите се за по-добри условия на труд и равнопоставеност работнички, днес 8-ми март е символ на признание и преклонение пред множеството социални, икономически, политически и културни постижения на жената.

В навечерието на Международния ден на жените, Европейската комисия публикува доклада си за 2021 г., засягащ равенството между половете в Европейския съюз. В него ясно личи отрицателното въздействие на пандемията от Ковид-19 върху съвременната жена. От доклада става ясно, че ограничителните мерки задълбочават и без това сериозния проблем в намирането на баланс между професионалния и личния живот на жените. От статистиките се вижда, че жените на пазара на труда са тежко засегнати от пандемията в редица сектори на икономиката, които бяха принудени да преустановят дейността си.

Нещо повече - всички държави членки отчитат рязко увеличение на домашното насилие, което показва задълбочаващия се проблем с насилието върху жени. Необходимо е не само въздигането на домашното насилие в престъпление, но и активното му преследване от разследващите органи. Наложително е и активното възпитание и обучение на подрастващите генерации в уважение и признателност към женския пол, тъй като предаването на познания и личния пример са основополагащи при изграждането на едно морално и принципно общество. Ние от Младежкото обединение на БСП - София, заставаме зад жените, пострадали от домашно насилие и осъждаме всички посегателства срещу тях.

Честит празник на всички жени. Бъдете горди майки, сестри, съпруги и приятелки!

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.