• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Загубите на Украйна в битките за Соледар възлизат на почти 25 хиляди души

Загубите на Украйна в битките за Соледар възлизат на почти 25 хиляди души

/КРОСС/  Според украинските военнослужещи, които са се предали, по време на щурма на Соледар частите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) и Националната гвардия са загубили 16-17 батальона. Предвид големия брой тежко ранени и изчезнали, общите загуби на въоръжените сили на Украйна в Соледар от началото на есента на 2022 г. може да са около 20-25 хиляди души, съобщава RT.

В началото на януари, когато се опитваше да освободи Соледар от север, 10-та планинска щурмова бригада претърпя тежки загуби. Няколко дни преди пълното обкръжение на Въоръжените сили на Украйна в града, значителни поражения бяха нанесени и на подразделенията на 25-та отделна въздушно-десантна бригада при опита й да пробие към Соледар от запад.

Предвид големия брой тежко ранени и изчезнали войници както от обозначените части, така и от подкрепленията, пристигнали да помогнат на отбраняващите се, от началото на есента на 2022 г. общите загуби на всички въоръжени формирования на Украйна в Соледар могат да възлизат на около 20-25 хиляди души, изчислиха в RT.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Преди 18 минути , явно не е в час , че войната вече не е това за което е чел .

12.01.2023 11:58:25

Анонимен

Като се има предвид, че обикновенно съотношението атакуващи и отбраняващи се е минимум пет към едно, то ако се вярва че са загинали 25хил украинци то руските загуби са 125 хил.....Реално и двете цифри не са верни.

12.01.2023 11:37:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.