• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Д-р Таня Андреева: На медицинските сестри бе дадено обещание, което нямаше как да бъде изпълнено

Д-р Таня Андреева: На медицинските сестри бе дадено обещание, което нямаше как да бъде изпълнено

/КРОСС/ На медицинските сестри бе дадено обещание, което нямаше как да бъде изпълнено. Няма как министърът да раздаде заплати на медицинските сестри, лекарите и акушерките, тъй като болниците получават пари за дейности. Това заяви бившият здравен министър д-р Таня Андреева в сутрешния блок на БТВ.

Парите са дадени, само че по друга схема. Затова се е минало на вариант тези пари да се отпуснат от резерва на НЗОК. Това е законовият механизъм, коментира от своя страна бившият директор на УМБАЛСМ „Пирогов" доц. Спас Спасков.

Парите, които НЗОК плаща са за дейност. Директорите на лечебните заведения решават как да бъдат разпределени тези пари, уточни д-р Андреева.

Д-р Спасков коментира, че за да стигнат парите до медицинските сестри, са се завишили цените на клиничните пътеки. Но те ще се дадат за работа. Отмина времето, когато се даваха пари", подчерта Спасков.

Това е изкуствено завишаване. Наблюдава се една тревожна тенденция, министърът да се намесва в работата на НЗОК. Не може, защото той е обещал нещо, да нареждана управителя на НЗОК какво да прави, подчерта Таня Андреева. Има два основни проблема в системата на здравеопазването - недостатъчно средства, които се дават и финансирането на извършената дейност на малките лечебни заведения.

Доц. Спасков допълни, че в тези лечебни заведения не се прави никакъв опит за реорганизация на работата. Това, което е неработещо звено, единствено трупа разходи и това е голям проблем, заяви Спасков.

Нужна е политика по отношение на работата на лечебните заведения. В същото време има болници, в които има глад за кадри. В момента дори няма желаещи да учат в специалностите за акушерки и медицински сестри, коментира още д-р Андреева.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

тази жена

Тази жена откакто разведе онзи министър с чалмата, не се спря. Добре, че мъжът й е свестен човек. Таня що дрънкаш само глупости бе душко. Бе добър лекар, ама в минало време, сега си решила да управляваш, ама не ставаш бе мойто момиче. Стига си занимавала хората с вулгарния си образ. Овца.

08.10.2019 09:01:57

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.