• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Германия с рекорд по продажби на елмобили

Германия с рекорд по продажби на елмобили

/КРОСС/ Германската асоциация на автомобилната индустрия (VDA) заяви, че електрическите превозни средства представляват 30,4% от новите регистрации на превозни средства през октомври. Това е рекорд - процентът на електромобилите сред новорегистрираните немски автомобили е най-високият за всички времена.

„Обяснението е сравнително просто" - казва автомобилният експерт в Trade & Invest /Germany Trade & Invest (GTAI) е агенцията за икономическо насърчаване на Федерална република Германия/ Стефан Ди Битонто - „Производителите на автомобили решават за какъв тип превозни средства да разпределят дефицитните части като чиповете. Маржовете на печалба за електрическите превозни средства в момента са доста високи. Това е така, защото германската държава субсидира закупуването на електромобили с до 6000 евро. Освен това търговците предлагат отстъпка от 3000 евро, което кара купувачите да мислят, че сега е подходящият момент за закупуване на автомобил. Така че има смисъл да се влагат наличните чипове в електромобилите. Всички наоколо печелят."

Общите продажби в Германия паднаха с 35% до 178 700 автомобила миналия месец. Имаше 54 400 нови регистрации на EV, което е увеличение с 13%. Обемът на BEV нарасна с 32% на месец.

„Примерите на Китай и Норвегия, както и САЩ, що се отнася до Tesla, предполагат, че ако държавните премии за покупки продължат на това ниво, продажбите и регистрацията на EV ще процъфтяват" - казва още Ди Битонто -„Тази част от автомобилния пазар е доста устойчива в условията на недостиг на компоненти, защото производителите на автомобили ще продължат да използват частите, които имат, за да произвеждат превозните средства, които са най-печелившите".

Регистрациите на електрически автомобили са се увеличили повече от три пъти, от 63 281 на 194 163, от 2019 до 2020 г., според германската правителствена агенция KBA. А само от януари до май тази година са регистрирани 115 296 EV.

„Очевидно е също така, че приемането на електромобилите от купувачите в Германия нараства" - добави Ди Битонто - „Това е взаимно подсилваща се тенденция. Хората купуват електромобили сега, защото е изгодно да го правят, но увеличаването на броя на електромобилите по пътищата почти със сигурност ще увеличи популярността им, независимо от текущия недостиг."

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.