• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Шеремет предложи да се създаде асоциация на държави по подобие на СССР

Шеремет предложи да се създаде асоциация на държави по подобие на СССР

/КРОСС/ Необходимо е да се върнем към колективната система на доброволно обединяване на суверенните държави в един военно-политически и икономически блок, заяви депутатът от Държавната дума на Руската федерация, член на фракцията "Единна Русия" Михаил Шеремет.

Съществуването на СССР задържа НАТО в стремежа му да пороби и колонизира целия свят. Считам за целесъобразно да се върнем към колективната система на доброволно обединение на суверенните държави в един военно-политически и икономически блок, способен ефективно да противостои на западната експанзия и агресия. Прототипът на новата конфедерация може да бъде великият и могъщ СССР, каза депутатът в разговор с РИА Новости.

Парламентаристът смята, че създаването на такъв съюз би позволило на страните-участнички да запазят и укрепят суверенитета си, който сега е атакуван и подкопаван от САЩ.

След разпадането на СССР американците започнаха да се намесват в делата на независимите държави в постсъветското пространство, организирайки цветни революции и държавни преврати. Чрез създаване на собствени сателити от суверенни държави и извършване на постепенната им окупация, домогвайки се до границите на Русия. Един пример за това е днешна Украйна, посочи Михаил Шеремет.

Обединеният блок, подчерта той, може да надмине границите на СССР по отношение на своите граници.

Русия има всички възможности и потенциал да осигури неприкосновеността на границите и сигурността на новия съюз. Това ще бъде равноправен съюз, където всяка от страните уважава суверенитета и културата на всяка друга, а не тези колонии, които Съединените щати са свикнали да създават под прикритието на помощ и триумфа на демокрацията, обобщи членът на фракцията на "Единна Русия".

По-рано председателят на Държавната дума заяви, че 6 и 9 август трябва да бъдат дните на разкаяние на САЩ пред човечеството за престъпления срещу цивилни граждани.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.