• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Откриване на преобразеното детското отделение #Светулка в многопрофилната болница в Силистра

Откриване на преобразеното детското отделение #Светулка в многопрофилната болница в Силистра
То е втората светулка в мрачните условия за детско здравеопазване в България. Първата е в болницата в Айтос.

/КРОСС/  Със завеждащата отделението д-р Чумпалова избрахме за откриването светла дата 15 август 2022 г. - Голяма Богородица, понеделник, от 11.00 часа.Ще ви покажем новото оборудвано цветно и дружелюбно отделение с интензивен сектор, манипулационна и 10 стаи за пациенти от различните възрасти, приемен кабинет и просторна чакалня. Както и досега, Фондация „За доброто" създава среда, която намалява стреса на детето-пациент и на семейство му и болницата на прилича на болница.

През отделението преминават по около 120 деца всеки месец.Ремонтът на педиатрията, започнал в началото на годината, беше на път да се превърне в сага. Детското отделение кандидатства за #Светулка и в средата на март го посетихме за пръв път. Препоръчахме съществени промени, сред които създаването на чакалня, смяна на цветовете на подовата настилка, организирането на пространствата в болничните стаи, обособяване на кухненски кът. Оказа се, че цялостният ремонт е започнал без проект.

В партньорство с Ротари клуб Триадица - София, оборудвахме новото пространство за лечение на децата с веноскоп, 2 пациентски монитора и преносим ехограф с принтер. Фондацията купи 3 инфузионни помпи, 3 болнични инхалатора, медицинска кушетка за манипулационната. Добавихме 7 хладилника, 7 кани за топла вода, 3 микровълнови фурни за всяка детска болнична стая. Дарихме 20 легла с медицински матраци и още 6 медицински матрака за наличните детски кошари плюс шкафчета за лични вещи.

Към леглата естествено осигурихме и 20 комплекта бельо за големите легла и 6 комплекта за бебешките. Създадохме уют в стаите с детски маси и столчета, кътове за игра със стенни играчки според възрастта на децата-пациенти. Във всяка стая има щори, кухненски бокс, кът за хранене с падащ плот и столове за родителите. За чакалнята купихме две пациентски пейки и направихме кът за игра и забавление.

И така стигнахме до последната част от проекта - изрисуването на стените. По стените във всички стаи и във фоайето на отделението се появи джунгла с весели и цветни животни и растения. Защото, както българското детско здравеопазване най-сетне трябва да научи, лекарите лекуват тялото на детето, но трябва да се погрижат и за духовното му здраве. С отношение и със среда за лечение.Стойността на #Светулката в Силистра е приблизително 53 000 лв. Водещи проекта бяха художничката Поли Троянова, член на УС на Фондация „За доброто", и арх. Магдалена Славова.

Благодарим на всички дарители и доброволци.
Отделение #Светулка и д-р Чумпалова са готови за своите пациенти.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.