• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Сергей Станишев:България се превръща в заложник на вътрешнополитическите борби в някои държави

Сергей Станишев:България се превръща в заложник на вътрешнополитическите борби в някои държави

/КРОСС/ Всяка война е ужасна. И двете страни използват средства, които са далеч от класическата война. Инцидентът с ракетата, която падна в Полша, ни държеше на крачка от разширяване на конфликта. Трябва да се търсят методи за преговори. Това каза бившият председател на ПЕС Сергей Станишев в „Тази неделя" по бТВ.

Според него резолюцията, обявяваща Русия за „държава, спонсор на тероризма", отдалечава мирното решение.

„Конфликтът може да се проточи с години, а при ескалация да повлече и други държави", коментира той.

Членството в „Шенген" и еврозоната ще е финал на евроинтеграцията, а ако това не се случи е възможно страната ни да бъде изтласкана в периферията, допълни евродепутатът.

По думите му политическата криза и задаващите се пети парламентарни избори в кратък период от време ни превръща „в болния човек на Европа".

България се превръща в заложник на вътрешнополитическите борби в някои държави, смята Станишев. „Моята препоръка е в момента да се насочи вниманието в Нидерландия, Швеция и Австрия. Трябва да се действа незабавно. Трябва да сме активни и последователни".

Станишев коментира и дебатите около промените в Изборния кодекс като заяви, че няма съвършена методика на гласуване. „Видяхме пороците на хартиеното гласуване. Сега три пъти гласувахме с машини. Ако има съмнение, нека се сложи повече контрол. Опасявам се, че ще се върне смесеното гласуване", обясни Сергей Станишев.

Проблемите в левицата трябва да се решават поетапно, смята социалистът. След поредицата лоши резултати пред БСП стоят сериозни предизвикателства. „Обяснението с машинното гласуване е крайно незадоволително. В момента имам притеснение, че смесването на темите за левицата и БСП може да се използва от настоящото ръководство. За мен най-важният въпрос е какво БСП може да предложи на хората. Всичко останало е вторичен въпрос. Свалянето на Корнелия Нинова няма да ни реши въпросите", коментира той.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тоя ще ги занули.

28.11.2022 02:47:59

Даскала

Големи лафове ползва тоя малък човек!

27.11.2022 19:26:36

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.