• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Сергей Станишев, президент на ПЕС: Протестите са предизвикани от чувството за несправедливост

Сергей Станишев, президент на ПЕС: Протестите са предизвикани от чувството за несправедливост

/КРОСС/ Протестите са предизвикани от чувството за несправедливост. Ако по-рано хората бяха склонни да търпят, сега те нямат тази склонност, заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев в ефира на "Здравей, България". Според него хората имат пълно право да протестират и да изразяват недоволството си. От ПЕС, като социалисти, подкрепят техните искания. А президентът на партията, заяви, че всеки има право да изрази недоволството си.

Повечето от анализаторите гледат за конкретните поводи за началото на протестите и пропускат това, което се случва в страната през последните три месеца. Във връзка с пандемията, има много дълбоки социално-икономически причини. Блокирането на икономиката доведе до това, че десетки хиляди загубиха работата си, а стотици хиляди живеят с намалени доходи. И ако по-рано хората свързваха двата края, то сега всички изпитват затруднения, каза Станишев.

Според него ситуацията в страната е довела до оголване на всички нерви и изключителна чувствителност към всеки дразнител и повод. Станишев е на мнение, че истинската причина за протестите е липсата на търпение в хората и дълбоко нараненото чувство на справедливост.

В повечето европейски страни правителствата влязоха в тежки бюджетни дефицити, за да помогнат на реалната икономика и хората. В България за май месец сме на излишък, което означава, че мерките на правителството не дават резултат. Това бездействие оголи всички нередности в управлението, добави президентът на ПЕС.

Според Станишев поведението на Корнелия Нинова е необяснимо. Той го определи като открит саботаж. Станишев отрече позицията на БСП да се формира от Васил Божков. Ние се намираме в политическа криза. Струва ми се, че всички политици трябва да проявят смирение. Те трябва да намерят изход от тази криза. БСП е намерил своя, още преди началото на протестите - вот на недоверие, обясни той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.