• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Станишев се връща в родната политика: Не обмислям да се кандидатирам за лидер на БСП

Станишев се връща в родната политика: Не обмислям да се кандидатирам за лидер на БСП

/КРОСС/ Има реална опасност дълги години лявото да бъде малко и фрагментирано. Това не е добре за цялата държава, защото за да върви демокрацията, трябва да има ляво и дясно. Това каза бившият председател на ПЕС Сергей Станишев в предаването „На фокус“ по Нова телевизия.

По думите му при сегашното ръководство БСП се е променила към недобро. Важно е да се покаже, че партията може да продължи да съществува като първостепенна политическа сила. Петото място на изборите според него е „унизително”, а партията е станала „лидерска, проста и малка”, за което отговорност носи лидерът и целият Национален съвет.

Той заяви, че ще потърси формата, за да бъде полезен за обществото и за лявото в България. Станишев заяви, че към момента не обмисля да се кандидатира за лидер на левицата.

Според него политиката на президентът Радев цели улесняване на диалога между партиите.

По думите му с първия и втория мандат трудно ще се състави правителство.

„Коалициите в това Народно събрание се разминават. Терминът „евроатлантическа коалиция” не е достатъчно съдържателен. БСП също е партия, която подкрепи членството в НАТО и ЕС“, посочи той.

Усилията на България трябва да бъдат в посока подпомагане на дипломатическите усилия за спиране на конфликта в Украйна. „Русия е наш съсед. Тя води една война, която ние не подкрепяме и трябва да полагаме всички усилия това да спре. Ние сме на страната на Украйна, но това не означава, че трябва да приемаме всяко действие на ръководството на Украйна безкритично - да поставя условия и да въвлича цяла Европа в един по-голям конфликт”, заяви Станишев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Този глупак съсипа БСП. След неговото управление, тя вече нямаше авторитет и не можа да се изправи на крака. Още по негово време се простиха с идеологията, като определяща посоката на политиката и границите в които следва да се търси решение на проблемите. Всъщност той съсипа и европейското ляво движение. Най-доброто, което може да направи е да се гръмне.

07.11.2022 13:44:43

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.