• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Димитър Ставрев: В момента Су-25 са най-модерните самолети в българската авиация

Димитър Ставрев: В момента Су-25 са най-модерните самолети в българската авиация

/КРОСС/ Малка е вероятността проблем с двигателя да е причината за инцидента със самолета Су-25 на авиобаза „Безмер". Мнението изрази журналистът от списание „Криле" Димитър Ставрев.

Дори да възникне проблем с единия двигател, това е самолет, който може да каца с един двигател. Много малка е вероятността и двата двигателя едновременно да са отказали, по-скоро е нещо със системите, които управляват височината и насочването на самолета, коментира Ставрев.

По думите му в момента Су25 са най-модерните самолети в българската авиация.

Въпреки че са на 35 години, Ставрев каза, че няма стари и нови, има поддържани и неподдържани самолети. В идеално състояние са. Бях възхитен от новите възможности, които са получили след този ремонт, каза Ставрев.

Проблем остават малкото летателни часове. За миналата година най-много летелите имат 25-30 часа, каза Ставрев.

Марин Петров, който е борден инженер на хеликоптер, обясни, че има програма за техническо обслужване. В нея е разписано по часове какви проверки се извършват. Авиационната техника се поддържа както трябва. Съгласен съм с твърдението, че няма стари и нови, има поддържани и неподдържани самолети, коментира Петров. А по думите му в „Безмер" самолетите се поддържат както трябва.

Нова телевизия „Здравей, България"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Сбъркали сте снимката, на нея е чешкия учебно тренировъчен L 39, влезе в употреба през далечната 1986г на летище Каменец. Су 25 е изключително грозен самолет, в Афганистан ги сваляка талибаните като круши, днес същото се случва в Украйна.

29.09.2022 11:36:57

Анонимен

Четиридесет годишни таралясници, след всеки полет по два месеца в ТЕЧа, впрочем като всяко сделано руско желязо....Аналоговнет.

29.09.2022 11:33:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.