• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Даниела Стоева, АБТТА: Заради кадровата криза в туризма с увеличаването на цените пада качеството

Даниела Стоева, АБТТА: Заради кадровата криза в туризма с увеличаването на цените пада качеството

/КРОСС/ Последното нещо, от което имаме нужда, е отново да изпаднем в политическа криза. Нашият сектор най-накрая видя известен хоризонт на действие и бъдеще и донякъде можем да започнем да планираме. Това ще бъде абсолютно пагубно за бизнеса. Това заяви пред БНР Даниела Стоева, заместник-председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА).

Стоева даде положителна оценка за свършеното от правителството в областта на туризма, като отбеляза наличието на Комисията по туризъм в парламента, каквато до момента не е имало. Тя обаче смята, че Министерството на туризма е било блокирано с несвойствена дейност, свързана с бежанците.

Изключително трудно се работи в момента в условия на непрекъснато увеличаващи се цени от страна на хотелиери, ресторантьори, туроператори, подчерта Даниела Стоева в предаването "Хоризонт до обед".

"Туристическите пакети са оферирани към чуждестранните туроператори преди години и ние не можем да бъдем гъвкави по отношение на цените. Така че негативът от инфлационния риск остава основно у нас."

По думите ѝ заради кадровата криза в туризма с увеличаването на цените пада качеството и ще изпаднем в парадоксална ситуация на по-високи цени да продаваме продукт с по-ниско качество.

Голяма част от дейностите в сектора на туроператорската и турагентската  дейност няма да могат да се финансират по Плана за възстановяване и устойчивост и новите оперативни програми, поясни още Даниела Стоева. Според нея е необходимо Министерството на туризма да бъде бенефициент и да създава конкретни програми за сектора.

Според Стоева има и известно забавяне в работата по създаването на Гаранционния фонд.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.