• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

28 станаха бебетата, родени по ин витро програмата на Столична община

28 станаха бебетата, родени по ин витро програмата на Столична община

/КРОСС/ 28 са вече децата, родени след ин витро процедури с донорски яйцеклетки, финансирани по програмата на Столична община. От тях момичета са 11, а момчетата - 17.

Програмата на Столична община бе създадена по идея на кмета на София Йорданка Фандъкова през 2015г.

Новата малка столичанка се е родила по естествен път с мерки 2650 гр и 49 см. 48-годишната майка на бебето се е доверила за процедурите и раждането на АГ болница "Д-р Щерев" - едно от лечебните заведения, включени в донорската инвитро програма на Столична община.

Още няколко семейства са в очакване да станат родители в следващите месеци, след инвитро процедури, финансирани от Столична община.

От 2015 г. насам всяка година Столична община подпомага жени с репродуктивни проблеми по програмата, която бе създадена съвместно с организациите "Майки за донорство" и "Искам бебе". В бюджета на София ежегодно се предвиждат по 70 000 лв. за финансиране на част от необходимите инвитро процедури с донорски яйцеклетки.

Един от най-активните партньори на Столична община в програмата - болница "Надежда" е инициатор за 9-и пореден път на "Дни на донорството", които ще се проведат на 2-ри, 3-ти и 4-ти декември 2021 г.

Кампанията предвижда 100 безплатни прегледа и консултации при репродуктивните специалисти на МБАЛ „Надежда" - д-р Георги Стаменов, д-р Събина Персенска, д-р Димитър Цветков, д-р Теодора Тихомирова и д-р Стела Чапанова.

Всички, които мечтаят за дете и не знаят къде да потърсят помощ, или са били при много лекари, но без резултат - за тях са безплатните прегледи и консултации със специалистите на болница „Надежда".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.