• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

„Възраждане“ подкрепя протеста на зърнопроизводителите в България

„Възраждане“ подкрепя протеста на зърнопроизводителите в България

/КРОСС/ „Възраждане“ категорично подкрепя протеста на зърнопроизводителите, който ще се проведе на 14 септември в различни градове на страната

„За България е от огромно значение да запази малкото хранителен суверенитет, който ни е останал. Едва 20% от хранителните стоки в българските магазини са произведени в страната ни и не можем да си позволим държавата да води политика, която да продължава да предизвиква фалити на и без това трудно справящите се български производители.

Националният протест в защита на родното производство, бизнеса, поминъка и земята ни насочва към проблем, който застрашава оцеляването на всеки българин.

Безконтролният внос на зърно от Украйна нанася удар на зърнопроизводителите и поставя в риск както бранша така и здравето на всеки български гражданин.

Внасяното украинско зърно не подлежи на никакъв фитосанитарен контрол, в България на практика няма акредитирана лаборатория, която да го извърши. От този внос в страната ни произтичат два основни проблема: вносът на некачествено евтино зърно сваля цените и на качественото зърно, произведено у нас. Допълнително към всички трусове в бранша, произтичащи от войната в Украйна, почти безконтролната инфлация, липсата на торове и препарати и непосилните им цени, се добавя и ценовият натиск за изкупуването на продукцията. Това неминуемо ще доведе до сериозна криза в бранша и фалити на земеделски производители.

Вторият, но не и по важност проблем – липсата на контрол на вноса. Известно е, че пpeпapaтитe, ĸoитo изпoлзвaт в Украйна ca много по-евтини и са зaбpaнeни y нac и в Европейския съюз. Зърнените култури, които влизат в страната ни са в огромни количества и никой не знае дали те не са опасни за здравето на тези, които ще ги консумират. Зърнопроизводителите алармират, че не е правена проба на внасяните култури и не са установили накъде се насочват те.

Очевидно е, че за пореден път управляващите български правителства поставят общностните интереси на Европейския съюз пред тези на българските граждани, на което „Възраждане“ се противопоставя категорично.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Костя,ходи се плякай ,бе калъф !

15.09.2022 08:44:59

Анонимен

Поредната партенкя спусната от центъра, зомбита България не внася зърно, еле пък от Украйна, България изнася зърно…

14.09.2022 09:43:27

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.