• 30 Май 2024 |
 •  USD / BGN 1.8015
 •  GBP / BGN 2.2975
 •  CHF / BGN 1.9742
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 24°C

Министър Цоков участва във връчването на дипломите на 1435 студенти и педагози

Министър Цоков участва във връчването на дипломите на 1435 студенти и педагози

/КРОСС/ България и българската образователна система имат нужда от Вас. С тези думи министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков поздрави дипломиращите се 1435 студенти от "Випуск 2024" на Педагогическия факултет в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски". От тях 645 бакалаври и 790 магистри са в областта на педагогиката, психологията, социалните дейности и изкуствата.

"Вие се обучавате в иновативна среда в един от десетте изследователски университета в България и през годините за мотивацията и подготовката Ви се грижеха над 90 преподаватели, използващи най-добрите подходи на обучение", обърна се министър Цоков към абсолвентите. По думите му това е както голяма възможност, така и отговорност - да носят академичния дух и стремежа към знание, и да го предават на другите. "Имате мисията да пазите мечтите си и да реализирате най-смелите от тях, да бъдете добри хора и българи, с които да се гордеем", каза още той.

Министър Цоков обърна внимание и че през тази година Педагогическият факултет в Пловдив отбелязва своята 40-годишнина. "Вие, както стотици други преди Вас, днес тръгвате по пътя на професионалната реализация и съм сигурен, че ще се развивате като успешни учители, педагози, специалисти, артисти", допълни проф. Цоков и акцентира, че образователната система ги очаква. Той им пожела още здраве и много успехи.

Педагогическият факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски" е създаден през 1984 година. Ежегодно в него се обучават около 3000 студенти по 18 специалности в бакалавърска степен, около 1700 студенти по 20 специалности от магистърска степен и докторанти в редовна, задочна и самостоятелна форма на обучение.

В учебния процес са застъпени съвременните дигитални технологии. Осигурен е достъп до онлайн библиотечни фондове и други масиви информация. Изградена е уебинарна система за онлайн семинари, наблюдения и срещи със студенти и преподаватели от цял свят. Създадени са среда и продукти за дистанционно обучение. Особено засилен през последните години е интересът към програмите, които дават учителска правоспособност.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.