• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Възрастен русенец даде 6000 лв. на доктор-менте

Възрастен русенец даде 6000 лв. на доктор-менте

/КРОСС/ Възрастен русенец е поредната жертва на телефонни измамници, съобщават от полицията. 72-годишният мъж бил измамен по класическата схема „помогни за лечение на близък".

По негови данни, в петък сутринта получил обаждане от мъж, който се е представил за лекар от русенска болница и обяснил, че в спешното отделение на медицинското заведение е приета дъщеря му в тежко състояние, след инцидент и тя се нуждае от скъпа ортопедична операция, за да не загуби крака си. Мнимият доктор обяснил, че е необходимо да се заплати сумата от 14 000 лева, но възрастният мъж обяснил, че може да събере само 6 000 лв. Непознатият го уговорил да събере колкото пари може и да ги предаде на човека, който ще изпрати, като уточнил, че това е сина му и той работи в Здравната каса. После го успокоил, че останалите ще може да потърси, събере и да предостави в здравната каса в началото на следващата седмица.

За по-голяма достоверност „докторът" предложил на потърпевшия да говори с дъщеря си, за да я успокои за предстоящите операции, но го предупредил предварително, че тя говори бавно и провлачено, защото е упоена и е с ударена челюст. Така мъжът чул в слушалката женски глас, който повтарял „Татко, помогни ми!".

По-късно пред входа на жилището си 72-годишният предал на млад мъж 6-те хиляди лева и потвърдил на „доктора" за това, а той от своя страна му обещал да го информира след приключване на операциите. Мъжът така и не получил обаждане, а че е измамен разбрал чак след като позвънил на дъщеря си.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК, разследва се от криминалистите.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.